Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Krkavčí rodiče si od náhradní matky vzali jen jedno dítě. Druhé má Downův syndrom a teď umírá

Autor: dce - 
3. srpna 2014
14:53

Neskutečně bezcitně se zachoval australský manželský pár vůči náhradní matce svých dětí. Mladá Thajka jim porodila dvě děti – holčičku a chlapečka. Manželé si vzali jen zdravou holčičku a chlapce nechal náhradní matce. Trpí totiž Downovým syndromem a vrozenou srdeční vadou. Ke všemu se mu teď přidala i plicní infekce a chlapec byl převezen do nemocnice.

Celá událost se stala již před šesti měsíci. Thajské ženě pár zaplatil téměř 15 000$ za odnošení dvou dětí. Ve čtvrtém měsíci bylo ale u jednoho z dětí zjištěno poškození právě Downovým syndromem. Australští manželé Pattharamon, jak se Thajka jmenuje, doporučili jít na potrat. Pattharamon je ale buddhistka a její víra jí něco takového zakazuje.

Thajka pochází z chudé rodiny a peníze by jí přilepšily, australský pár dítě počít nemohl. Vše bylo zařízeno přes agenturu a Pattharamon rodiče dvou dětí nikdy nepotkala. Zdravou holčičku v nemocnici v Bangkoku vyzvedl agent, chlapce tam nechal. Prostě jen tak.

Zbytek peněz, které měla Pattharamon dostat po porodu už nikdy neviděla. Pro nemocného chlapce musela tedy založit kampaň na výběr peněz. Chlapec totiž potřebuje neustálou lékařskou péči. V současné době už vybrali přes 60 000$. Nemocný chlapec Gammy byl ale převez do nemocnice s vážnou plicní infekcí a lékaři se obávají, že jí nepřežije.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hana5 ( 7. srpna 2014 11:59 )

Dost tendenčně napsaný článek, ale čemu se tady divit, že? Takže fakta: 1) Biologičtí rodiče ihned po zjištění, že je plod poškozený, žádali o redukci těhotenství (dost možná proto, že se chtěli plnohodnotně postarat o vymodlenou holčičku - ono pokud máte jedno z dětí postižené, trpí tím hlavně to zdravé, protože se mu nemůžete dostatečně věnovat, ale to většině lidí bohužel nedojde, dokud v dané situaci nejsou). 2) Náhradní matka to odmítla, čímž nejen že přivedla na svět těžce nemocné dítě, ale navíc ohrozila to zdravé, těhotenství se mohlo zkomplikovat a zemřely by obě děti (jenom tak na okraj, ona kvůli SVÉ víře, aby se ONA neprovinila a nemusela nést následky, přivedla na svět dítě, které nikdy nepovede plnohodnotný život a možná bude velmi trpět - není specifikováno jeho onemocnění). 3)Rodiče udělali přesně to, co avizovali - vzali si svou dceru, kterou chtěli a kterou si předpokládám hodlají vypiplat, starat se o ní a dopřát jí šťastný život, což by sotva mohli, kdyby se jeden z nich musel 24 hodin denně starat o jejího těžce nemocného bratra Má otázka zní: Co udělali špatně? Genetické testy se dělají právě proto, aby se předešlo narození nemocných dětí, rodiče svého práva na rozhodnutí využili, náhradní matka jednala proti jejich vůli a ještě se rozhodla příběh (samozřejmě ze svého pohledu) prodat novinářům. Takže kdo z nich si zaslouží pohrdání?

majojo ( 3. srpna 2014 21:22 )

Těmhle rodičům bych odebrala i to zdravé dítě.

boball ( 3. srpna 2014 21:06 )

Třeba jen na focení,aby to vypadalo roztomile

petka1974 ( 3. srpna 2014 20:59 )

Ti rodiče selhali - obě děti jsou jejich, tak si měli obě vzít, ať jsou jakékoliv. Ostatní rodiče, kterým se narodí postižené děti, se o ně taky starají a nenechají je v porodnici. Pro agenturu je to poučení, že tato eventualita musí být zmíněná i ve smlouvě. Ale rodiče mají teda žaludek - zřeknou se dítěte, a ještě nezaplatí, nechutný pár.

naidka ( 3. srpna 2014 18:41 )

hmmm... anka si trochu ohřála svoji žlučovitou polívčičku a zmizela.

Zobrazit celou diskusi