Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena unesla chlapečka (3 měsíce) z nemocnice! Policie ji zadržela spolu s přítelem a 7letou dcerou

Autor: dce, sch - 
31. července 2014
16:36

Klidné odpoledne v pražské motolské nemocnici se během chvilky proměnilo v horor. Mladá maminka sestrám nahlásila, že postrádá své dítě. Okamžitě se rozjela velká pátrací akce v přilehlém okolí nemocnice. Policie záhy odchytila podezřelou ženu v Zahradníčkově ulici jen kousek od nemocnice.

Sestra z polikliniky v pátém patře dětské nemocnice zburcována matkou tříměsíčního chlapečka zmizení nahlásila krátce před půl třetí. Na místo dorazily všechny policejní hlídky z okolí a velmi rychle rozjely pátrání po možném únosci. Trvalo pouhých šest minut – policisté zadrželi ženu (34) s dítětem v náručí. V poutech ovšem neskončila ona sama, ale i její přítel (41), který čekal v nedaleko přistaveném autě i s jejich sedmiletou dcerou. Oba jsou v současné době vyslýcháni.

"Maminka se dvěma dětmi byla na kontrole na ortopedii. Prohlídka se týkala zejména tříměsíčního chlapečka, kyčlí. V čekárně se seznámila s ženou, s níž si asi dvacet minut povídaly. A protože potřebovala konzultovat nějaký problém i u holčičky, požádala ženu, aby jí chlapečka na okamžik pohlídala," řekla Blesk.cz mluvčí Fakultní nemocnice Motol Pavlína Danková.

Dveře do ordinace nechaly s paní doktorkou otevřené. Ženě se přesto podařilo během chvíle s chlapečkem zmizet. Jakmile to maminka s personálem zjistili, zalarmovali ostrahu nemocnice a policii. "Ostraha si ženy všimla na kamerách u dolní vrátnice, chvíli na to byla policií zadržena. Chlapeček byl bez matky asi dvacet minut. Lékaři provedli komplexní vyšetření a dítě je v pořádku. Rodiče si ho odvezli kolem 17. hodiny domů,“ dodala mluvčí.

Únosci museli mít vše promyšlené a připravené. V autě měli nachystanou výbavičku i lahvičky s kojeneckou stravou.

Máte o únosu víc informací? Znáte rodiče uneseného chlapečka nebo únosce? Ozvěte se na mail tip@blesk.cz nebo na telefonní číslo 724014586

Video Únos dítěte z Motola - David Malík
Video se připravuje ...

Šok ze ztráty dítěte může matku zabít!

Obecně platí pravidlo, že matky mají největší strach z odloučení od dítěte. Ať je malinké či už dospělé a rozhodne se tak samo. Podle psychologa Karla Humhala je to nejhorší v šestinedělí. „Může se v ní rozvinout těžká duševní choroba. Pokud by to bylo těsně po porodu, pro tu matku by to bylo velké psychické trauma, s následky které mohou být jakékoliv. Ta matka by mohla taky hrůzou zemřít, prodělat infarkt,“ řekl Blesku.

A přestože matka uneseného miminka už v šestinedělí není, je to přesto velký šok. „Jakékoliv ohrožení dítěte v jakémkoliv věku má velice negativní dopad na psychiku matky,“ dodal Humhal. Podle něho může matka dokonce ztratit mléko! „Čím je to dítě menší, tím je ten stres matky hlubší a tím větší je pravděpodobnost, že to matce může ublížit,“ dodal odborník.

Co je to za lidi?

Touha po penězích, touha po dítěti? Co se člověku musí honit v hlavě, aby se dokázal tak snížit a provést tak odporný čin, jako je odtržení dítěte od matky? Podle Humhala existuje škála od profesionálů, kteří to dělají za peníze, až po lidi, kteří jsou tak »duševně nemocní« a trpí patologickou touhou po dítěti, že toho jsou schopni, jen aby ukojili svoji potřebu. „Ti lidé jsou dítě schopni získat i takovým způsobem!“ upozorňuje Humhal.

welcomet ( 1. srpna 2014 02:52 )

To je humbuku kvůli jednomu uřvanýmu smradovi. Měla mu zakroutit krkem ještě v čekárně a byl by klid..

aronak ( 31. července 2014 22:55 )

Jedno dítě už měli, tak kdo ví, co chtěli z miminem udělat (prodat třeba na orgány?). Dokud se nezpřísní tresty, tak se to tady bude dít, bohužel. Kdyby každý věděl, že bude tvrdě potrestán (i za takovéto činy trest smrti), tak by si to každý rozmyslel.

janajka ( 31. července 2014 21:35 )

no,určitě jí ta žena požádala že jí mimčo podrží to je hrůza by mě trefil šlak

janajka ( 31. července 2014 21:33 )

střídavou nedělají u kojenců a batolat

koko61 ( 31. července 2014 21:14 )

Zobrazit celou diskusi