Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vlak se rozjel při vystupování: Matky to stihly, děti jim ujely! ČD se jim "vysmály"

Ilustrační foto
 (Autor: Archiv Blesku)
Autor: dce - 
31. července 2014
13:06

Dvě ženy na výletě s dětmi zažily nepředstavitelnou hrůzu, když se vlak, ze kterého postupně se svými dětmi vystupovaly, rozjel. Jejich dvou a tříleté děti ale zůstaly uvnitř. Před tragédií je zachránila pohotovost jedné z matek, která stihla zabouchnout dveře.

Výpověď matek a pracovníků Českých drah se podle Deníku ale liší. Matky tvrdí, že s dětmi vystupovaly zcela podle pravidel – nejprve každá s jedním dítětem, poté se chtěly vrátit pro další dvě, to ale nestihly. České dráhy ale tvrdí, že ženy začaly vystupovat až po uplynutí povinné doby zastavení vlaku v zastávce. Přesto dráhy potvrdily pochybení.

Jedna z žen naštěstí stihla přibouchnout otevřené dveře rozjíždějícího se vlaku. Její duchapřítomnost a rychlost s velkou pravděpodobností zachránila oběma dětem život. Uvědomily pracovníky nádraží a děti na následující zastávce v Rokycanech vyzvedla policejní hlídka, která děti posléze předala vyděšeným matkám.

Ženy jako kompenzaci obdržely voucher v hodnotě 500 Kč. Přesto ještě kontaktovaly drážní inspekci. Průvodčí daného spoje už ale byla finančně potrestána, pochybení bylo i na její straně. „Jsme s kamarádkou rády, že situace se nějakým způsobem vyřešila. Alespoň naše nepříjemná zkušenost bude varováním pro ostatní cestující,“ prohlásila jedna z matek.

qwertina ( 31. července 2014 20:03 )

frantacizek ( 31. července 2014 17:52 )

opis ču.aka asi

frantacizek ( 31. července 2014 17:52 )

ony ty matky jsou dnes tlustý jako prasata, doma jen žerou a pohyb žádnej. A když vyrazí na výlet tak pohodička, klídeček, děcka jim málem nadávaj, ony na ně řvou jako pominutý, přitom když je nemají vychovaný z domu, tak po cestě to chování nenaberou. No katastrofa dělat na drahách..

abcd.adcb ( 31. července 2014 17:27 )

To je klon, blbe!

abcd.adcb ( 31. července 2014 17:26 )

No jo, po bitvě je každý generál, i ten klon podemnou.

Zobrazit celou diskusi