Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pandemie eboly děsí celý svět!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: haj - 
31. července 2014
05:00

Celý svět se bojí epidemie eboly a obavy rozpoutala zejména smrt američana Patricka Sawyera, který onemocněl v letadle a mohl nakazit své spolucestující.

 Nemoc byla poprvé zjištěna v Guineji v únoru a od té doby se přehnala přes západní Afriku.  Od té doby podlehl nevyléčitelné nemoci, která začíná s chřipkovými příznaky, než se rozvine a způsobí katastrofální vnitřní krvácení,  velký počet obětí zejména v Sierra Leone a v Libérii.

 

Teprve páteční smrt amerického občana Patricka  Sawyera v nigerijském hlavním městě Lagos všechny vyděsila. Nemoc by se totiž mohla rozřířit i na západ. Nigerijští zdravotní úředníci se snaží vypátrat 30 000 lidí, kterým hrozí nákaza od Patricka Sawyera. Sawyer, konzultant liberijského ministerstva financí, před smrtí cestoval letadlem z Libérie do Nigérie a je možné, že se nakazil i některé spolucestující. 

 

Obavy z globální epidemie eboly jsou podle jistého experta „oprávněné“. "Nemoc se přenáší i přes zvracení, průjem nebo dokonce prostě slinami či potem, stejně jako sexuálním styke,“ řekl DailyMailu Dr.Derek Gatherer z Lancasterské univerzity.  "To je důvod, proč je takový povyk kolem smrti pana Sawyera. Protože onemocněl během letu, a tak mohl být někdo ze stejného letadla infikován jeho zvratky nebo jinými tělními tekutinami," vysvětlil lékař.

 

Nakažen mohl být i nigerijský herec Jim Iyke, který pobouřil veřejnost, když zveřejnil svou fotku, jak sedí v letištním salónku první třídy a na sobě má masku, kterou se chrání proti Ebole. Hvězda Nollywoodu (nigerijská obdoba Hollywoodu) tuto fotku zveřejnila na Instagramu. K fotce Iyke napsal, že musel kvůli hrozbě choroby zkrátit svou služební cestu ve městě Monrovia v Libérii. Zde na nemoc zemřelo již nejméně 600 lidí.

 

„Nestydím se přiznat, že mě to k Ježíši vyděsilo,“ napsal Jim Iyke ke své fotce. Místo k smrti vyděsilo, do svého sdělení vepsal jméno Ježíše. Lidé, kteří fotku komentovali, se ale mnohem více podivovali nad tím, jak je možné, že má herec na sobě drahou masku, aby se chránil, ale má na sobě tričko s krátkým rukávem. Veřejnost také překvapilo, jak se mohl Jim Iyke vrátit do země bez karantény či bez testů, zda u něj nedošlo k nákaze.

 

keep.smiling ( 31. července 2014 20:14 )

kristova noho!!

itartas ( 31. července 2014 11:57 )

ro... konečně jeden rozumný člověk!

itartas ( 31. července 2014 11:56 )

za...tebe ty troubo komentovat nebudu. Blbost je fakt věčná!

itartas ( 31. července 2014 11:56 )

sores...ó taková moudra. Příroda se postará ty kreténe, tak leda o sebe a to ostatní jí przní akorát, takoví šašci jako jsi ty!

itartas ( 31. července 2014 11:53 )

...ty hlupáčku, ty prosťáčku, ale Bůh je veliký i takové nechá žít mezi námi!

Zobrazit celou diskusi