Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nové šílenství na Facebooku: Polít se alkoholem a zapálit! Už jeden mrtvý

Autor: dce - 
31. července 2014
13:16

Ano, čtete dobře – mladí se v posledních dnech baví opravdu velmi neobvyklou zábavou – polijí se hořlavinou a zapálí. U toho se samozřejmě musí filmovat, aby nic nepřišlo na zmar. A aby se měli čím chlubit před kamarády a získali co nejvíce lajků.

Tuto opravdu zvláštní kratochvíli nazývají „fire challenge“ – ohnivá výzva. Probíhá zhruba jako jakákoliv jiná výzva na Facebooku – začalo to vypitím piva na ex, teď to končí v nemocnici nebo i hůř. K nám zatím ohnivá výzva nepronikla, v Americe ale zasáhla rozsáhlou komunitu teenagerů.

Videa, která výhradně mladí muži nahrávají na Facebook, je ukazují, jak se polívají hořlavinou a zcela beze strachu zapalují. Někteří obětují ruce nebo nohy, jiní hrudník, někteří si dokonce zapalují rozkrok. Pochopitelně všichni začnou křičet a pokouší se uhasit, někteří pro ten případ stojí rovnou ve sprše. A zatímco se hlavní aktér videa snaží neuhořet zaživa, jeho kamarádi se smějí.

Nebezpečí této aktivity snad není ani třeba zdůrazňovat, nicméně mladí lidé vyhecovaní pobízením svých přátel se často polijí tak velkým množstvím alkoholu, že nejsou schopni oheň uhasit. Zároveň si neuvědomují jak rychle takový oheň chytne. Nejhůř v této výzvě skončil mladý chlapec z New Yorku, který na následky popálení zemřel. Jiný teenager z Kentucky skončil s těžkými popáleninami v nemocnici. „Nechápu, co mě to vůbec napadlo,“ sám později uznal.

Ohnivá výzva ale není první nebezpečná zábava, kterou se mladí přes Facebook hecují. Mezi úplně první patřila skořicová výzva, kdy se člověk má pokusit spolknout vrchovatou lžíci skořice. Bez zapíjení vodou. Skořice má zvláštní schopnost vysušovat vlhkost, je tedy jasné, jak tato výzva dopadá. Hrozí u ní ale riziko udušení. Již zmíněná výzva s vypitím piva ovšem také není zrovna v pořádku. V Británii hloupé chování pod vlivem alkoholu právě po této výzvě způsobilo smrt pěti lidí.

danoch ( 31. července 2014 15:52 )

Vymaštění ubožáci!Zase se mi potvrdilo,že mezi uživateli facebooku normálního člověka nenajdeš!!

Zobrazit celou diskusi