Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Chlapci s nádorem chtěli splnit přání: Jízdou v porsche ho ale zabili

Autor: dce - 
30. července 2014
13:24

Rakouskému chlapci ve finálním stádiu rakoviny chtěli splnit jeho životní přání – projet se ve sportovním autě značky Porsche. Vše ale skončilo tragicky. Jen pár minut po startu auto narazilo do protijedoucího vozu. Chlapec si zlámal obě nohy, ukousl si jazyk a necelé dva měsíce po neštěstí zemřel.

Raphaelu W. (14) byla před rokem diagnostikována rakovina. Ani roční radioterapie ho nedokázala vyléčit. Jeho rodiče mu ale chtěli poslední měsíce na živu udělat co nejhezčí. Zakoupili zájezd na Tenerife, ke kterému ale nikdy nedošlo. Rakouská charita jim totiž nabídla, že by se Raphael mohl svést ve sportovním autě. Řidič Porsche 986 nezvládl řízení a výsledkem byl čelní náraz.

Raphael si při nehodě zlomil obě nohy a ukousl si jazyk. Jeho otec tvrdí, že zároveň s tím také ztratil další touhu žít. Po dvou měsících totiž zemřel – lékaři prohlásili, že šlo i o následek autonehody. Rodiče chlapce se proto rozhodli charitu zažalovat za odškodné. Nedostalo se jim od nich totiž žádné kompenzace – dokonce ani omluvy ne. Pouze řidič vozu jim poskytl nový iPhone.

Charita se k případu vyjádřila jednoduše – celou akci neorganizovali oni samotní a jméno těch, kdo za akcí stáli, Raphaelovým rodičům odmítají prozradit. Ti si navíc myslí, že podobná akce by měla být především náležitě pojištěna. Ředitelka charity se brání: „Rodině jsme se snažili pomoci, ale teď je dobré jméno naší společnosti taženo skrz kanály. Tu akci jsme nepořádali my, ale přímo Porsche.“ Kde je tedy pravda?

abvydavatelstvi ( 30. července 2014 15:07 )

Kdo vi co je rakovina... tak taky ví že takové přání plnit je nesmysl... jediné přání člověka nemocného rakovinou ...je žít...!!!

bizon_pepa ( 30. července 2014 15:05 )

Těžko říct. Když pro někoho chci něco udělat, tak ti taky musím umět. A kdyby se to podařilo, tak charita mohla mít zadarmo moc pěknou reklamu.

abvydavatelstvi ( 30. července 2014 15:05 )

Měli s ním jet raději někam do hor kde chovají kozy a tam měl začít pít hodně čerstvého koziho mlika... alespoň jednou denně půl litru nechtikoveho čaje... a dělat mu zabalay ze švédských kapek a jindy zase z naparene přesličky.... Upravit mu jídelníček aby vynechal maso a co nejvíc jist čerstvých potravin a lehké jídla ... Byla by šance že se z rakoviny dostane...

clarabella ( 30. července 2014 14:46 )

 chudák kluk. kdyby při té nehodě aspoň zemřel hned. Toto bylo hodně krutý a v jeho situaci obzvlášť. Rodiče jsou hyeny. Klukovi to život nevrátí a soudit se s někým kdo pro ně chtěl udělat něco hezkyho je hnus.

Zobrazit celou diskusi