Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dav zabil ženu a dvě její malé vnučky: Kvůli rouhačskému statusu na Facebooku!

Autor: shp - 
29. července 2014
21:53

Pákistánským městem Gujranwala zmítaly děsivé nepokoje, dav devastoval vše, co mu přišlo pod ruce. Zapaloval auta, rozbíjel výlohy. Žena a dvě její malé vnučky, z nichž jedné bylo teprve sedm let, byly zavražděny. To vše kvůli bezbožnému statusu na Facebooku, který pohoršil věřící muslimy.

Mrtvé patřily k hnutí Ahmadíjá, které se sice považuje za muslimské, ale věří v dalšího proroka po Mohamedovi. Jeden z mladých členů hnutí napsal na Facebook status, kteří ostatní muslimové označili za bezbožný, a vyrazili drancovat ulice.

Násilí v ulicích si vyžádalo tři oběti, z nichž dvě jsou ve věku, ve kterém děti chodí v Česku do školky. Člen Ahmadíjá, který veškerý násilný poprask způsobil, vyvázl podle policie z potyček nezraněn.

„Později přišel dav o 150 lidech k policejní stanici a chtěl nahlásit rouhačství. Když s ním policie vyjednávala, začal vypalovat dům Ahmadíjá,“ řekl jeden z policejních důstojníků agentuře Reuters o děsivých nepokojích.

malinak ( 30. července 2014 02:29 )

Skoda,ze nemame takovou vrazednou povahu jako oni...Nekdy by se to hodilo,treba jako ted s tim muslimskym magorem v Usti....ma stesti,ze zije v Cechavh...tam by mu uz podpalily dum za urazku!!

Zobrazit celou diskusi