Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Opravdová rarita: První kočičí kavárna v Česku!

Autor: Kateřina Moravcová - 
29. července 2014
05:55

Otevřeno mají týden a dveře se netrhnou. Julie Ružejniková (32) s manželem Antonem (37) totiž otevřela v Karlových Varech první kočičí kavárnu v Česku. Nejen, že s koťaty můžete pomazlit, vaše útrata navíc pomůže útulku.

Mezi stolky se prohánějí tři dvouměsíční koťátka, která tu mají svůj prostor na hraní, odpočinek i jídlo. Zahájení provozu netradiční kavárny ale vůbec nebylo snadné.

„Kavárna musí splňovat všechny hygienické předpisy, kterých zrovna není málo. Zatím jsme sem umístili jen tři koťata, aby si pomalu na prostředí s lidmi zvykli. Později se poohlídneme po dalších. Zatím si nemůžeme moc vyskakovat, nemáme příliš velké prostory,“ říká majitelka Julie, která se se svým manželem inspirovala v zahraničí. V Londýně nebo ve Vídni je totiž podobná kavárna velký hitem.

„Uvidíme, jak se nám povede v Karlových Varech. Máme otevřeno týden a na zákazníky si zatím stěžovat nemůžeme,“ říká Julie. Část výtěžku z kavárny jde na pomoc kočičímu útulku. „Spolupracujeme s útulkem v Kraslicích, kde je asi 300 kočiček,“ dodává Julie. V kavárně navíc budou pravidelně pořádat odborné přednášky o kočkách s veterináři. „Rádi přivítáme zákazníky, kteří si u nás budou chtít především odpočinout a relaxovat,“ uzavírá podnikatelka.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

chachacha ( 29. července 2014 12:35 )

Blesk.cz: Otevřeno mají týden a dveře se netrhnou. ------------------------------ Chacha, mají tam prázdno, lháři z Blesku!!!!!

naidka ( 29. července 2014 12:07 )

andorea: tak pozvi k vám domů kámošky na kafe a větrník, mezi ně vypusť vaše kočky a máš kočičí kavárnu hned, ani nemusíš nikam jezdit.

fantom88 ( 29. července 2014 10:00 )

tak těm hladovejm pomož ty trubko ten podnik pomáhá opuštěným zvířatům

kamii ( 29. července 2014 09:15 )

Mám doma kočku, ale neumím si představit jít do podobné kavárny. Chudinky kočky, které tam bude neustále někdo tahat - kor malé děti. To tam mají i záchod pro kočky ? Kdo má kočky doma, tak ví, že když se kočinda vykadí, tak je to pěknej smrad ! Jasně, hned to uklidí, ale i tak.... V dnešní době, kdy hygiena hledá opravdu blbiny , by mne zajímalo jak toto může fungovat . Co teprve, až si to tam nějaký kocourek označkuje

itartas ( 29. července 2014 08:59 )

Já to za raritu nepovažuji, já to považuji za zhovadilost zvláště v tak zlé době, jako je tato. Člověk s velkým Č neví jak by pomohl těm co nemají co do huby a drží hladová děcka v náručí a druhý si otvírá kavárnu pro čičmundy.

Zobrazit celou diskusi