Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Odháčkování guru Járy: Osm znásilněných vypovídalo u soudu

Autor: dce - 
28. července 2014
14:07

Dnes začal ve Zlíně soud s Jaroslavem Dobešem a Barborou Pláškovou v kauze znásilnění osmi žen. Dobeš, známý jako Guru Jára, poskytoval v rámci esoterické školy Poetrie služby jako je jóga, tantra a tzv. odháčkování. A právě tuto pochybnou techniku bude nyní řešit soud.

Guru Jára – samozvaný odborník na esoterii a vše kolem ní v rámci svých seminářů nabízel svým studentkám metodu, kterou nazýval odháčkování. Tvrdil, že předchozí partneři v ženách zanechávají „háčky“, které způsobují všemožné problémy.

Způsobem, jak se těchto háčku zbavit, byla pochopitelně soulož. Podle výpovědí osmi poškozených k metodě odháčkování často došlo bez jejich svolení. Technika jim nebyla představena, zato byly velmi blízce seznámeny s intimními partiemi guru Járy.

Plášková a další lektorky přivedly poškozené do zvláštního stavu, ve kterém nebyly schopné se bránit. Dobeš pak vyléčil jejich problémy krátkou souloží. Znásilnění probíhala od roku 2004 a do roku 2007, ale jen samy účastnice seminářů ví, zda obětí zvláštních praktik náruživého Járy nebylo víc. Mezi odháčkovanými jsou totiž i spokojeně vyléčené ženy, jedna z nich u soudu také vypovídala.

Dobeš i Plášková se u soudu dnes neobjevili – bylo po nich vyhlášeno pátrání a jsou stíháni jako uprchlí. Krom toho je ovšem Dobeš také obžalován za pomluvu – poškodil jméno benešovské doktorky, o které tvrdil, že má na svědomí život jednoho ze svých pacientů. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lightyellow ( 4. srpna 2015 22:33 )

Nebyl náhodou průběh celého soudního řízení tajný? Jak to,že média mohou zveřejňovat nějaké informace, když ostatní lidé nemohou říct ani půl slova pod milionovou pokutou?

vrtajzub ( 29. července 2014 11:05 )

hotový stredovek ako z knihy" Dekameron" jedna z poviedok ako farár vyháňal diabla z tela pomocou sexu. Jára len očká nahadzoval, hačkovať mali doma kozy spanilééééé ;-D ;-D .

vrtajzub ( 29. července 2014 11:05 )

hotový stredovek ako z knihy" Dekameron" jedna z poviedok ako farár vyháňal diabla z tela pomocou sexu. Jára len očká nahadzoval, hačkovať mali doma kozy spanilééééé ;-D ;-D .

merlina29 ( 28. července 2014 18:44 )

Aspoň mohly doma říci,když se jich ptali co tam celý den děláte...háčkujeme!

arturo ( 28. července 2014 16:13 )

No, sice je to filuta...a asi zneužívá blbosti nějakých slepiček manipulací... Ale roubovat na to znásilnění? Tak se dá zpětně vyhodnotit každá soulož, po které se nenaplní očekávání "oběti".

Zobrazit celou diskusi