Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Potupa vyhlášené kliniky v Mnichově: Porodní asistentka podávala ženám heparin na ředění krve!

Na vyhlášené klinice v Mnichově podávala žena těhotným heparin.
 (Autor: archiv Blesku)
Autor: tp - 
26. července 2014
21:25

Skandál na vyhlášené mnichovské klinice Grosshadern! Ta je vůbec jedna z největších v Evropě. Porodní asistentka tam podala čtyřem ženám s rizikovým těhotenstvím heparin na ředění krve, který je v takovém případě až smrtelný. Naštěstí se ženy podařilo na poslední chvíli zachránit. Nyní putuje do vazby.

V jedné z největších a nejlepších klinik v Evropě se musí vyrovnat se skandálem. Jedna z porodních sester tam podávala těhotným ženám, které měly navíc rizikové těhotenství, heparin. Ten je na ředění krve a budoucím maminkám působily ohromné komplikace. V nejhorším případě by mohly i zemřít. Poté, co laboratoř při kontrole objevila heparin v jedné z infuzí, se rozběhlo vyšetřování.

To nakonec ukázalo na zkušenou sestru, která zde pracovala dva roky. Motiv je však stále neznámý a je dokonce možné, že to ani nebylo poprvé, co udělala podobný čin. Šéf kliniky Klaus Friese řekl, že "se všichni cítili jako ve špatném filmu," napsaly novinky.cz. „Všechny čtyři těhotné byly náchylné k silnému krvácení a heparin krvácení ještě zesiluje," prohlásil šéf kliniky. Obviněná nejdříve vše popírala, později však chtěla už pouze právníka a její výpovědi nebyly jednotné. Nyní čeká ve vazbě na to, jak se bude případ dále vyvíjet a jaké skutečnosti vyjdou na povrch.

 

Zobrazit celou diskusi