Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Úsměv před popravením štěňátka: Na Bali masově zabíjí psy!

Autor: mb - 
26. července 2014
16:42

Vláda na indonéském ostrově Bali vyhlásila boj s toulavými psy. A jde doslova přes mrtvoly – hafíky vraždí jak na běžícím pásu! A je jedno, jestli jde o obyčejné vořechy nebo čistokrevná plemena. Smrti neujdou ani štěňátka.

Tropické podnebí, moře, palmy, zářivý úsměv sympatické Asiatky a nezbytná fotečka. Vše by bylo v pořádku, pokud by se jednalo o turistickou reklamu.

Bohužel se ale jedná o úsměvy uprostřed hororu! O kus dále se totiž na hromadě válí mrtvoly pejsků, vzduchem se nese kňučení čtyřnohých souputníků člověka, kteří cítí blížící se smrt. I když se brání, všechno je marné – poté, co je znehybní, jim do srdce vstříknou smrtící dávku. Ještě pár křečovitých škubnutí, pár posledních nádechů a chlupatý mazlík se kácí k zemi s vyplazeným jazykem.

Nejhorší je kňučení štěňátek, která naříkají skoro jako lidská mláďata – to je vraždění neviňátek na indonéský způsob. Drsné video zveřejnila organizace na ochranu zvířat PETA. Vláda se brání a tvrdí, že krok je sice drastický, ale nutný. Brání tak údajně rozšíření vztekliny. Jenže od roku 2010 bylo proti vzteklině očkováno na 300 tisíc psů a počet nakažení se radikálně snížil.

Kritici tak tvrdí, že spíše než o ochranu veřejnosti, tamní úřady nadbíhají Australským turistům, kteří houfně navštěvují Indonésii. V minulém roce to bylo těžkých uvěřitelných 900 tisíc lidí! „Pejsky házejí na hromadu jako odpadky. Přitom se smějí a vtipkují, a vůbec si nepřipouštějí, jakou jim působí bolest. Hafani ale nic špatného neprovedli, jen chtějí někoho milovat a být milováni,“ řekl znechucený aktivista PETA.

0707 ( 28. července 2014 08:18 )

" lidi : jsou neskutečná amorální hovada. Maso nežeru, kůži nepotřebuju a svého psa miluju!!!! Bolí mě srdce a chce se mi z ostatních zvracet

turan ( 28. července 2014 05:10 )

Aby ste sa nepo...li!Kto rozdelil zvieratá na "jedlé" a "nejedlé"?V čase keď sa denne zabíja milióny kurčiat,prasiat,kráv,teliatok,ktoré žerete sa rozčuľujete nad psami a kočkami!Ak chcete chrániť zvieratá staňte sa vegetariáni-ináč ste POKRYTCI!

turan ( 28. července 2014 05:08 )

Aby ste sa nepo...li!Kto rozdelil zvieratá na "jedlé" a "nejedlé"?V čase keď sa denne zabíja milióny kurčiat,prasiat,kráv,teliatok,ktoré žerete sa rozčuľujete nad psami a kočkami!Ak chcete chrániť zvieratá staňte sa vegetariáni-ináč ste POKRYTCI!

naidka ( 27. července 2014 22:53 )

ještě bys měl dodat, že jsi to myslel ironicky.

naidka ( 27. července 2014 22:38 )

u nás na vesnici o dobré jídlo není nouze. Doma žádné zvířectvo nemáme (jenom psa ), ale v okolí je spousta biofarem a soukromých řezníků, kteří vyrábějí své produkty od špekáčků až po zabijačkové pochoutky a maso kupuji jenom tam. Některým lidem, kteří jsou odkázaní na markety, se o tom může jenom zdát.

Zobrazit celou diskusi