Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Otec sraženého chlapce našel řidiče a podal mu ruku: Nešlo prý o odpuštění...

Autor: Jiří Krušina - 
23. července 2014
14:33

Gesto, které vyvolalo velké emoce. Otec jedno z chlapců, kteří vjeli pod kola černého mercedesu, sám vyhledal řidiče – místního podnikatele a milionáře. Zdrcený rodič stiskl muži ruku. Ale rozhodně nešlo o odpuštění.

Před zraky reportéra Blesku se odehrála málokdy vídaná scéna. Řidič auta, podnikatel Georgios, se setkal s otcem přeživšího chlapce. Podali si ruce... „Čekal jsem opravdu jinou reakci. Ale plačící otec klučiny mi řekl, že chápe, že jsem nemohl nic udělat. Ptal jsem se ho na zdravotní stav chlapce. Budu kontaktovat i druhou rodinu,“ popsal setkání. Otec ale popřel, že by jakkoliv řidiči odpustil nebo měl pochopení pro to, co se stalo.

Děti vjely přímo pod kola

Tragická nehoda se stala v milionářské čtvrti na Ježnické ulici. Podle svědků řidič luxusního mercedesu nejel rychle. „Nejel snad ani povolených padesát. Ti kluci vyjeli na kole z vedlejší ulice a zpoza plotu. A najednou byli před ním. Řidič zastavil na pár metrech. Alan byl v bezvědomí. Nikolas plakal a zvracel,“ řekl jeden ze svědků tragédie.

Lidé z okolních domů se seběhli a chlapcům poskytovali první pomoc. „Prováděli jsme klasickou masáž srdce a dýchání z úst do úst. Bohužel marně,“ uvedla se slzami v očích žena ze sousedství.

Mrtvého Alana hlídal jeho dědeček, který se z tragédie zhroutil. Stejně tak i jeho matka. „Byl to můj jediný syn,“ zavzlykala plačící žena.

Nemohl nic dělat

Podnikatel Georgios T. po nehodě zavolal záchranku a pomáhal s první pomocí. Alkohol v dechu mu policisté nezjistili. „Je to obrovská tragédie. Nejel jsem rychle a ti chlapci mi pod kola vyjeli z vedlejší ulice. Kdyby tam jel kterýkoliv jiný řidič, tak by zastavit taky nestihl,“ řekl zdrcený muž.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

weigel ( 25. července 2014 23:27 )

Nebudte na ty rodiče zlý vždyť je podle trestního zakoníku čeká ještě obvinění ze zanedbání péče o svěřenou osobu tím že si ty děti nehlídali.

nasajploutev ( 25. července 2014 13:13 )

Dítě pod deset let nemá na silnici co dělat. A nad deset let minimálně pod dozorem 15 let staré osoby. Děcka jezdí jako prasata po celej silnici cik-cak, jako kdyby jim to celý patřilo. Ignorujou nebo neznají značky, za jízdy se ohlíží, zatímco vjíždí do křižovatky. Zodpovídají za ně rodiče a měli by tomu chlápkovi s Mercedesem zaplatit škodu na vozidle!

soltero1 ( 25. července 2014 10:39 )

Koukam, ze chybí argumenty...

bernadette ( 25. července 2014 03:30 )

Gesto, které vyvolalo velké emoce??? No to teda jo. Když někomu podávám ruku, kouknu se mu do očí. Tenhle člověk kouká úplně stranou. Někdo ho k tomu donutil? Vypadá to tak

janejaneja ( 24. července 2014 15:26 )

jana1313: přesně tak..

Zobrazit celou diskusi