Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

9 tisíc za důvěru a naivitu. Když sednete na lep překupnici se psy...

Na smutný příběh čivavky Lisy, která uhynula po třech týdnech života, zareagovala řada čtenářů
Na smutný příběh čivavky Lisy, která uhynula po třech týdnech života, zareagovala řada čtenářů  (Autor: Blesk - Eva Fraňková)
Autor: simao - 
20. července 2014
09:01

Lidí, napálených vypečenými překupnicemi, je v Česku více, než se zdálo! Smutný příběh čivavy Lisy, která se dožila jen několika týdnů, přiměl řadu čtenářů, aby přiznali - i my jsme byli napáleni. Scénář se často opakuje, odhaluje však smutné okolnosti obchodování se psy. A často platí, že za důvěru se zkrátka platí!

"Před 10 dny si můj syn (žije v Brně) přivezl z Prahy malou fenečku mini čivavy, 6 týdnů starou, kterou si koupil přes inzerci na PC za 6 tisísc korun. Když ji dovezl - malinkou - zhrozila jsem se," popsala čtenářka Lucie F. "Moje obava se potvrdila. Za 3 dny poté přestala papat, dostala průjem a stále i přes podaná antibiotika ho má," dodala.

I když se syn zařadil mezi ty, kteří naletěli vychytralé obchodnici se psy, nakonec byl sám osočen ze špatného zacházení se svým novým čtyřnohým kamarádem. "Na veterině v Brně nás označili za ´týrače´ zvířat a nasadili ATB, dietu. Chtěli malinkou hospitalizovat, dát na infuze, ale příliš šancí na přežití nedávali. Tak ji máme doma a druhý den ji krmím stříkačkou. Trpím s ní, je mi ji líto a jsem nešťastná," napsala čtenářka Lucie.

Čivava měla včera přesně dva měsíce. "Neudrží se na nožkách, neumí pít a jíst sama, je vyčerpaná, slabounká (váží 249 gr.), jen spinká. Bojím se co bude," doplnila nešťastná čtenářka z Brna.

9000 Kč za důvěru a naivitu

Čivavu v Praze, tentokrát na Chodově, kupovala i čtenářka Hana. "Byla opravdu při koupi malá jako myška. Jelikož pejskům nerozumíme, tak jsme paní věřili, že je pejskovi tolik, kolik říká. Posléze jsme zjistily, že bylo zfalšované razítko v očkovacím průkazu. Když jsme si jí přivezli domů, tak přibližně 7 dní měla průjem, nechtěla pít a ani jíst," uvedla. "Pejsek byl údajně poslední z vrhu a byl dokrmovaný umělou výživou, pejskovi mělo být 8 týdnů a měl něco málo přes 300g... Pejsek naštěstí přežil, i když má nějaké zdravotní problémy. Naše naivita a důvěra nás stála 9 000kč," dodala.

Ozvala se i další čtenářka z Prahy, paní Dana. "Můj bratr zakoupil čivavu u paní Vaňkové (další ze jmen, které se v souvislosti s kauzou objevuje - pozn. red.) letos v květnu, neviděl rodiče, štěně v kleci a paní byla nechodící, proto si naivně myslel, že bude vše v pořádku. Čivava je zdravá, ale poněkud větší. Někteří lidé však píší, že štěňata od této paní byla také nemocná či zahynula. Kupovat štěňata bez průkazu původu je však hovadina a když už bez PP, tak vidět oba rodiče," dodala.

"Jsem ráda, že jste zveřejněním těchto článku otevřeli oči nejen mně, ale i budoucím zájemcům o pejsky a doufám, že to těmi články neskončí a že překupnice dojdou potrestání," uvedla čtenářka Magda Š., která také pořídila pejska od překupnice. "Štěňátko mám od 27.6., kromě špatné pigmentace na ní nic nevidím, jen mám obavu, zejméne po těch článcích, že mi vyroste z malézáka salašnický pes, protože už teď se jeví trochu větší, než 3 měsíční štěně vypadá," uvedla.

Stali jste se i vy obětí pochybné »obchodnice« se psy? Kontaktujte nás na horké lince 724 249 000 nebo pište na tip@blesk.cz.

zarazenyprd ( 21. července 2014 04:32 )

Josef Švejk byl také v civilu šmelinář se psy. Psa ukradl, přebarvil a prodal. Svému nadřízenému, npor.Lukášovi, daroval kradeného psa. Ovšem ten napotvoru potkal na procházce se psem nějakého vysokého důstojníka, který svého psa poznal a bylo zle, putovali na frontu. Takže už dříve se této branži věnovala spodina a bylo to o ní známé.

zarazenyprd ( 21. července 2014 04:28 )

Josef Švejk byl také v civilu šmelinář se psy. Psa ukradl, přebarvil a prodal. Svému nadřízenému, npor.Lukášovi, daroval kraden

naidka ( 20. července 2014 21:37 )

já právě vím, že štěňata těchto psů, kteří mají mít uši vztyčené, se po nich nemají hladit. Kámoška má chodského psa a nevydržela a pořád ho po uších hladila, ale uši vydržely v pozoru bez problémů.

jana1313 ( 20. července 2014 21:15 )

Upřímně řečeno, u dogy se mi postavené uši nelíbí a vím, že jim je mnoho lidí nenechávalo kupírovat i když to nebylo zakázané. U dobrmanů ale lepení "do kornoutu" funguje. Viděla jsem to na vlastní oči. Vlastně právě dobrman byl ten první na kterém jsem "kornouty" viděla. Už je to ...no asi sedm let....nevím přesně, když si pani, co bydlí kousek od nás přivezla od chovatelky tříměsíční štěně dobrmana s takto zpevněnýma ušima. Občas jsme venčili spolu, tak jsem se vyptala proč to, pani mi vysvětlila že je to místo kupírování, vždycky jednou týdně náplasti sundala aby zjistila jestli už uši drží vztyčené, když byly dobrmanovi čtyři měsíce, tak už to vypadalo v pohodě, byl bez náplastí ale po pár dnech mu začalo jedno ucho padat, tak mu ho pani asi ještě čtrnáct dnů lepila a pak už v pohodě, uši mu stojí bez problémů dodnes.

naidka ( 20. července 2014 20:10 )

to se děje u NO nebo třeba u chodského psa, ale ti mají uši podstatně kratší a není potřeba je kupírovat, oproti dobrmanům nebo dogám, tam by takové vyztužení nepomohlo.

Zobrazit celou diskusi