Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Taky nám zabili štěňátko! Smrt čivavy odhaluje podivné obchody se psy

Autor: simao - 
16. července 2014
17:01

Krutá smrt štěňátka čivavy odkrývá otřesné praktiky "obchodníků" se psy. Příběh Lisy, která umřela jen proto, že ji majitel prodal příliš brzy, přesvědčil další majitele domácích mazlíčků, aby zveřejnili svoje strastiplné zkušenosti. V mnoha z nich patrně figuruje stejná podvodnice.

Čtenářka Klára zažila stejně smutnou zkušenost s koupí čtyřnohého kamaráda jako v případě rodiny, která si domů pořídila čivavu Lisu. "Od paní z Prahy jsem koupila čivaváčka merle za 6500 Kč. Přesně za týden se stalo to, co popisujete v článku. Štěňátko jsme měli na veterině na kapačkách, bohužel se ho nepodařilo zachránit," svěřila se.

I ona naletěla pochybné chovatelce, možná té samé! "Paní tvrdila, že to není možné a pokud nedám pokoj, tak na mě pošle světské. Proto bych se ráda připojila k žalobě," uvedla čtenářka. Žalobu totiž chystá i rodina moderátora ČT Smetany, kterou zarmoutilo úmrtí Lisy.

Se svou zkušeností s koupí čivavy od "chovatelky" se pak svěřila i další čtenářka Jaroslava Š. Ani tady neprobíhalo vše zrovna ideálně. Tenhle příběh však měl naštěstí dobrý konec!

"Před lety jsem koupila hladkosrstou čivavu od takzvané chovatelky. Pejsek byl držen ve tmě, ve sklepě a dostával 5 dkg jídla denně. Pejsek měl na 3 měsících 34 dkg," vzpomíná paní Jaroslava. "Zaplatili jsme, co chtěla, a pejska jsme zachránili. Druhou čivavu jsem koupila s nádorem na oku, zaplísněnou, hubenou, která byla chována s dalšími psy různých ras. Léčení stálo několik tisíc, ale jsou to dle našeho názoru správně vynaložené peníze," uvedla čtenářka.

Ohlasy čtenářů i internetové diskuze se problémy s koupí podobných pejsků jen hemží. Štěňata (často bez průkazu původu) bývají prodávána příliš brzy po vrhu, jsou příliš mladá a malá, nikdy nebyla očkována nebo jsou ve špatné kondici, případně rovnou nemocná již ve chvíli koupě. Nemoc se přitom může projevit až několik dní po předání peněz... "O peníze nejde, jde o utrpení, které ta žena způsobila nám a hlavně Lise," řekla Blesku paní Eva, maminka Nicolky, která se ze štěňátka nemohla radovat dlouho...

Stali jste se i vy obětí pochybné »obchodnice« se psy?

Kontaktujte nás na horké lince 724 249 000 nebo pište na tip@blesk.cz.

ivuska1 ( 17. července 2014 09:06 )

rybycky v akvariu doma nemaji co delat, je to tyrani ! Kocku nebo psa si muzes poridit v utulku !!!! Pokud si ho budes kupovat tak ty sam nemas vztah ke zviratum a podporujes tu bezcitnou havet , ktera na utrpeni zvirat jenom vydelava prachy !!!!!!!!!!

naidka ( 17. července 2014 08:45 )

nejsou k tomu lepší hranolky s tatarkou?

czrus ( 17. července 2014 05:19 )

Rusko posiluje své vojenské základny v zahraničí http://czech.ruvr.ru/news/2014_05_23/Rusko-posiluje-sve-vojenske-zakladny-v-zahranici -4743/

czrus ( 17. července 2014 04:47 )

Summit BRICS jako výchozí bod pro nový svět http://czech.ruvr.ru/2014_07_16/Summit-BRICS-jako-vychozi-bod-pro-novy-svet-9575/

zelena.karkulka ( 17. července 2014 00:21 )

 Kupujete psy bez papírů a podporujete tyhle množírny

Zobrazit celou diskusi