Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejsmutnější lední medvěd na světě: Trpí ve 40 stupních!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: vk - 
13. července 2014
19:20

Koupání v mrazivé vodě a teploty hluboko pod nulou... O tom všem si může lední medvěd Arthur nechat jenom zdát. Jeho domovem je totiž zoo v argentinské Mendoze, kde teploty dosahují až 40 stupňů Celsia!

Arthur je podle ošetřovatelů navíc v depresi. Před dvěma lety mu zemřel společník Pelusa a on opuštěný chodí po výběhu a jediným místem, kde se může zchladit, je malý bazének s půlmetrovou hloubkou.

„Vypadá jako chodící mrtvola, pohled na něj mně láme srdce. Musí hrozně trpět,“ popsala jedna z návštěvnic zoo.

Ochránci zvířat ho chtějí dostat na chladnější místo. Je mu ale už 29 let…

jana999 ( 14. července 2014 15:51 )

to je taky ptákovina, každá země se může o svá ohrožená zvířata postarat sama, a zajistit jim podmínky na které jsou zvyklé.

jana999 ( 14. července 2014 15:49 )

no jestli je ta voda tak mělká jak píšou, tak by se v ní taky spíš uvařil ale že mu chudinkovi neudělají umělý sníh

jeromeklapka ( 14. července 2014 10:29 )

Účelom prvých Zoo bolo,aby ľudia naživo videli tie strašné zvieratá,o ktorých písali cestovatelia.Keď prišli televízory(teda si ich mohli pozrieť doma v obývačke),tak sa začali vyhovárať,že týmto zachraňujú zvieratá.A prečo hneď od začiatku tam boli aj druhy,ktorých bolo ešte vo voľnej prírode dosť a neboli na pokraji vyhynutia...A keby aj - dá sa to "vyšpekulovať" aj inak.Sú len na zárobok a pobavenie,tak ako aj cirkusy.  

andys8 ( 14. července 2014 08:57 )

Blbost, kdyby se miliony na provoz a zakládání nových zoo (vězení), dávalo na ochranu zvířat ve volné přírodě, tak by nikdo nevyhynul a šťastně by si žila a množila se. V zoo je obtížné vychovat mládě, jelikož do zajetí je zvíře odmítá rodit , nebo se o něj nepostará jako v přírodě a stejně umírají. viz . slůňata z našich zoo.Zavřít by to měli...je to hnus pro pobavení lidí.

cinderella1 ( 13. července 2014 23:25 )

A dobre delas, ani ja tam nechodim. Vsichni by meli premyslet tak jako ty a bude konec takovym utrpenim.

Zobrazit celou diskusi