Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Povraždil čtyři ze svých dětí: Šílený otec střílel v Texasu, celkem šest mrtvých!

Další šílený střelec řádil ve Springu v americkém Texasu
Další šílený střelec řádil ve Springu v americkém Texasu  (Autor: ČTK, EPA)
Autor: ČTK, simao - 
10. července 2014
07:43

Šest lidí včetně čtyř dětí zabil na předměstí Houstonu v americkém státě Texas šílený střelec. Jak se později ukázalo, šlo o otce dětí! Policie útočníka krátce po útoku dopadla. Proč střílel?

Incident se odehrál ve městě Spring, které je asi 40 kilometrů severně od Houstonu. Policie nejprve uvedla, že vraždil jeden ze členů rodiny. Později se ukázalo, že šlo dokonce o otce zavražděných dětí!

Útočník podle dostupných zpráv postřelil sedm lidí, pět z nich zemřelo na místě. Dvě zraněné osoby přepravil do nemocnice vrtulník, jeden z postřelených ale střelným zraněním podlehl. Mezi mrtvými jsou chlapci staří 4 roky a 14 let, dívky ve věku 7 a 9 let, žena (†33) a muž (†39).

Vrtulník přepravil do nemocnice vážně zraněnou patnáctiletou dívku, rovněž dceru střelce. Právě ta policisty po střelbě zavolala a upozornila, že její otec má v plánu odjet do domu prarodičů a postřílet i je. Policie médiím sdělila, že podle jednoho ze svědků vedla k tragickému činu domácí rozepře související s rozpadem rodiny.

Dcera (15) je v kritickém stavu, jejího otce dopadli

Podle zástupce šerifa místní policie Thomase Gillianda je dívka v nemocnici v kritickém stavu. Její informace však pomohly k rychlému dopadení otce, řekl Gilliand. Policisté na něj narazili, když seděl v autě nedaleko domu.

Vousatý třicátník jim poté začal ujíždět, policejním autům se jej však po několika minutách podařilo obklíčit v jedné z nedalekých ulic, kde zastavil. Když se k němu policisté přiblížili, "jen seděl ve svém autě a díval se na nás", popsal Gilliand, podle nějž muž neprojevil vůbec žádné emoce. Poté s policisty více než tři hodiny vyjednával, než vystoupil z auta a bez odporu se vzdal.

Ford Henry ( 10. července 2014 17:44 )

zrzavý bílý , Afro se kosí v Chicagu. Za víkend 14 zastřelených 69 postřelených ve městě beze zbraní.

jsemtady ( 10. července 2014 09:44 )

Na jiných stránkách píšou že je mu 30 a zastřelil mimo jiné i svojí 13letou dceru. Tak asi kofola.

rucnikvolamydlo ( 10. července 2014 09:31 )

Holt každý se neumí zbavit rodiny, tak elegantně jako Kramný

bizon_pepa ( 10. července 2014 09:24 )

Spíš by mě zajímalo, jestli je, jako většinou, barevnej.

Zobrazit celou diskusi