Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kim si nedá pokoj: Severní Korea odpálila do moře další dvě rakety

Autor: ČTK, ljš - 
9. července 2014
07:37

Severní Korea dnes odpálila dvě rakety do moře u svých břehů a poněkolikáté za poslední dva týdny uskutečnila test balistických střel porušující rezoluci OSN. Podle nejmenovaného jihokorejského představitele šlo zřejmě o rakety Scud.

Dnešní odpal skončil podle činitele jihokorejského ministerstva obrany v moři poblíž východních břehů severní části Korejského poloostrova. Žádné další podrobnosti jihokorejská strana nesdělila a KLDR akci oficiálně nekomentovala.

Severní Korea v poslední době sahá k neobvykle velkému počtu podobných testů raket s krátkým doletem okolo 500 kilometrů. Během posledního červnového týdne zamířilo do mezinárodních vod poblíž poloostrova pět raket, začátkem července při dalším testu pak dvě. Podle AP jde zřejmě o reakci na návštěvu čínského vůdce v Jižní Koreji, kam narozdíl od minulých zvyklostí zamířil dříve než do severní části poloostrova.

V březnu Pchjongjang vyzkoušel dokonce i rakety středního doletu Rodong, které mohou být teoreticky vybaveny jadernými hlavicemi a s doletem až 1300 kilometrů mohou zasáhnout Tokio a klíčové americké základny v Japonsku. Březnové testy byly vnímány jako reakce na společné vojenské cvičení Jižní Koreje a Spojených států, které KLDR označuje za nácvik k invazi a na něž každoročně odpovídá sérií různých provokací.

obluda.pb ( 9. července 2014 13:01 )

Bože, to je ale geniální pupík. Renesanční osobnost hodná obdivu. Na té fotce s kolektivem to vypadá, že ho eskortují do blázince

pepatiso ( 9. července 2014 11:58 )

Když soudruhům z blesku tak Pan KIM leží v žaludku,co jim brání zorganizovat křížovou výpravu na jeho potrestání!Majitelé,zaměstnanci a jejich rodinní příslušníci Ať se ozbrojí,za své,nebo americké,z internetu si stáhnou vojenské manuály,samozřejmě musí ctít autorská práva,a Tradá na bolševika KIMA!Mladá fronta I DĚS je bude sledovat a co hodinu dávat obsáhlé reportáže pro pobavení čtenářů-A voto sakra jde NE?

petrkramnypresident ( 9. července 2014 09:34 )

Takže KLDR odpálila 2 rakety a USA za stejnou dobu 50, to je legrace

moiaza ( 9. července 2014 08:29 )

 A Amíci si dají pokoj? Všichni jsou stejní. Jen u našeho "velkého bratra" to nechceme vidět. Ten valčí a zabíjí kam jen se podíváte. Oni Amíci ani nic jiného neumí.

turan ( 9. července 2014 08:12 )

Chlapček sa baví z raketkami!Som zvedavý čo sa stane až sa mu jedna vymkne kontrole a dopadne do Južnej Kóreje,alebo do Japonska!To bude šrumec!

Zobrazit celou diskusi