Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Spojila je bitka! Nacionalista Kotleba poznal manželku za brutálních okolností

Autor: shp - 
7. července 2014
15:01

Kontroverzní slovenský politik, zapřísáhlý nacionalista a banskobystrický hejtman Marian Kotleba (37) se o víkendu oženil. Seznámení s o 18 let mladší manželkou Frederikou Pospíšilovou (19) však předcházela brutální událost, kterou chtěl politik ututlat. Nepodařilo se!

Novomanželé o své lásce mnoho neprozradili, velký věkový rozdíl však pro ně nehraje roli. „Nezlobte se, je to moje soukromá věc,“ řekl Novému Času Kotleba. Slovenskému deníku se však děsivé tajemství jejich seznámení podařilo vypátrat.

Nechtěně ho prozradil otec nevěsty Jozef, který ji vedl k oltáři. Na stránky Kotlebovy nacionalistické strany totiž před třemi lety umístil oznámení o brutálním útoků čtyř Romů, kteří se vrhli na tehdy ještě šestnáctiletou Frederiku.

Tehdy dělala servírku v penzionu svého otce. Před jeho hlavním vchodem se hádala parta lidí. Frederika jim řekla, aby odešli, protože ruší noční klid. Čtyři muži se na ni vrhli a zkopali ji do bezvědomí.

Zachránil ji až otec, který přiběhl na pomoc. Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko se pak případem romského násilí zabývala a informovala o něm. Tak se její předseda seznámil se svou láskou. Jakmile ji viděl, okamžitě přeskočila jiskra. A jak to skončilo, již všichni víme...