Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapce (†17) unesli a zapálili: Vrazi jsou stejně staří jako on!

Autor: ČTK, tp - 
6. července 2014
21:01

Strašlivou smrt, která byla zřejmě politicky motivována a vyhnala do ulic tisíce Palestinců, musel vytrpět mladý Muhammad Chudajr (17). Podle pitvy měl popáleniny na 90 procentech těla. Policie nyní dopadla možné viníky, kteří jsou však téměř stejně staří jako mrtvý hoch!

V souvislosti s únosem a vraždou palestinského hocha v Jeruzalémě bylo zadrženo šest lidí, údajně židovských extremistů. Ti se rovněž nechali slyšet, že za zabitím mladého Araba byly nacionalistické důvody, což naznačuje, že smrt mohli mít na svědomí židovští extremisté.

Policie nicméně poprvé naznačila, že vražda Palestince mohla být politicky motivovaná. Již dříve se objevily spekulace, že únos a vražda byly odvetou za únos a vraždu tří izraelských studentů. Sedmnáctiletý Muhammad abú Chudajr byl unesen ve středu, jeho mrtvé tělo bylo poté nalezeno v lese u Jeruzaléma. Podle prvních závěrů pitvy byl upálen. Jak uvedli lékaři, hoch utrpěl popáleniny na 90 procentech těla. Smrt mladého Araba vyhnala do ulic tisíce Palestinců v Jeruzalémě i dalších městech.

V oblasti vzrostlo napětí po únosu tří izraelských studentů na Západním břehu Jordánu: trojice chlapců, z nichž dvěma bylo 16 let a jednomu 19, zmizela 12. června večer, když stopovali mezi městy Hebron a Betlém na Západním břehu Jordánu. Tělo jednoho z nich později objevili místní obyvatelé na poli nedaleko místa, kde zmizeli. Přivolaní vojáci pak našli i další dvě těla. Chlapci byli zastřeleni nejspíš bezprostředně po únosu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi