Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Učitelka (†34) byla ubodána ve třídě před zraky žáků: Vraždila matka jednoho z nich!

Učitelku ubodala matka žáka přímo ve třídě.
Učitelku ubodala matka žáka přímo ve třídě.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
4. července 2014
20:10

Děti, kterým je mezi osmi a devíti roky, byly zděšeny, křičely a zakrývaly si zraky před brutální událostí, která se odehrála přímo v jejich třídě na francouzské základní škole Edouarda Herriota. Matka jednoho z žáků tam ubodala jejich učitelku (†34).

Děsivá událost se odehrála poslední školní den před prázdninami ve městě Albi. Podle svědků matka, která již předtím měla oplétačky s policií, na vyučující křičela, že není žádná zlodějka. Dříve prý byla vyšetřována kvůli údajnému zanedbání dítěte.

Matka učitelce zasadila několik ran nožem a ženu už se poté nepodařilo zachránit. Záchranáři již mohli konstatovat jen smrt. Vyděšeným dětem se nyní věnují psychologové. Zda byl v době vraždy ve třídě i potomek matky, není jasné.

Vražedkyně byla zadržena a je momentálně ve vazbě. Událost otřásla celou Francií. „Tato tragédie potvrzuje, že je potřeba bojovat proti násilí ve školách a jejich okolí, chránit školy, učitele a žáky,“ prohlásil prezident Francois Hollande.

pravlast ( 4. července 2014 21:14 )

Možná to je místní méně přizpůsobivá občanka

rucnikvolamydlo ( 4. července 2014 20:54 )

EU by měla omezit držení nožů, nůž by mohl vlastnit jen ten co ho nutně potřebuje k výkonu povolání, kuchař, řezník, lupič a tak

Zobrazit celou diskusi