Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

S účastníky tábora se převrátila pramice: Jeden byl převezen vrtulníkem do nemocnice

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: čad, ljš - 
2. července 2014
20:15

Prázdniny jim málem začaly tragédií! Se skupinou účastníků tábora v obci Milovy na Vysočině, mezi nimiž bylo i několik handicapovaných mladých lidí a dětí, se převrátila na rybníku pramice. Třiadvacetiletý mladík byl zraněn tak vážně, že musel být vrtulníkem transportován do nemocnice.

Skupina nejméně šesti dětí a mladých lidí si na Milovský rybník na pramici vyjela spolu se dvěma vedoucími kolem poledne. Plavidlo se ale s nimi převrhlo a všichni skončili ve vodě.

Kvůli zdravotnímu postižení účastníků byla záchrana velmi náročná. Nejhůře dopadl třiadvacetiletý mladík, který se začal topit. "Kvůli svým zraněním musel být vrtulníkem transportován do jihlavské nemocnice," řekl policejní mluvčí Martin Dušek. Podle zjištění Blesk.cz je mladík naštěstí již mimo ohrožení života.

Do nemocnice musela být převezena také táborová vedoucí, která sice nebyla zraněna, ale utrpěla šok.

aluman ( 2. července 2014 22:35 )

Zkušení vedoucí by si na pramici nevzali víc mentálně postižených než dokáží zvládnout, což znamená jeden vedoucí na jednoho postiženého a vedoucí musí mít praxi v jednání s postiženými. Navíc postižený musí mít vestu i když už dosáhl dospělosti, pak by nemohlo dojít k tomu že by se topil ani kdyby se dostal do vody.

aluman ( 2. července 2014 21:35 )

Pramice se sama nepřevrhne. Museli na ní dělat neskutečný brajgl aby se jim to povedlo. My jsme zamlada na pramici taky dost blbli, i do vody jsme z ní skákali nebo jsme se jí snažili rozhoupat tak aby bokem nabrala vodu a přes to všechno se nikdy nepřevrhla. Takže tady šlo s velkou pravděpodobností o absolutní nezvládnutí postižených dětí nezkušenými vedoucími a skutečně si ani nedokážu představit co se tam muselo dít skopičiny aby tu pramici převrátily.

Zobrazit celou diskusi