Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ochrnutá a okradená Petra (38): Přišel cizí pán, dal mi 13 tisíc a zase odešel!

Autor: Jana Ulrichová - 
28. června 2014
19:46

Velkou vlnu solidarity vzbudil příběh ochrnuté Petry Poborské (38) z Teplic. Té zloději ukradli auto. Čtenáři Blesku jí vyjadřují podporu, řada z nich rovnou i pomáhá. Mezi prvními byl Petr Němec.

„Ke mně domů přijel úplně cizí pán a dal mi 13 tisíc korun,“ napsala překvapená a zároveň šťastná Petra redaktorce Blesku. Jediné, co o dárci zjistila, je jeho jméno, Petr Němec. Netuší ani, odkud je a co dělá. „Přilítl, dal peníze, a zase odlítl,“ uvedla Petra s humorem, který ji navzdory těžké životní situaci neopouští. Dodala, že s pomocí se hlásí spousta dalších lidí, ozvaly se i tři firmy. „Jsou jich mraky. Nemůžu tomu uvěřit, všem moc děkuji,“ vzkázala.

Zničující ztráta

Lidé jí vyjadřují podporu také na sociální síti, jejímž prostřednictvím komunikuje s okolním světem. Po mozkové mrtvici, která ji před 8 lety nečekaně zaskočila ve spánku, je totiž Petra zcela ochrnutá. Má jasnou mysl, nemůže ale mluvit.

Jediné, co jí zůstalo alespoň částečně pohyblivé, je levá ruka, pomocí které píše na klávesnici. Ráda také skládá puzzle, má jimi vyzdobený svůj pokoj.
Ztráta auta je pro ni zničující. Dodávka Fiat Scudo byla totiž upravena tak, aby do ní mohla najet i s vozíčkem, který drží její tělo ve vzpřímené poloze.

Zbývá doplatit 25 000 korun

Fiat Scudo, který zloději ukradli, využíval Petřin partner Petr Blín k taxikaření. „Měli jsme 2 auta, ale neutáhli jsme to finančně. Proto jsem svého taxíka prodal a začal využívat Petřinu dodávku. Samozřejmě jsem to ohlásil a dotaci 80 000 korun, kterou jsme na ni dostali, vracím. Většinu už máme splacenou, zbývá doplatit 25 000 korun,“ vysvětlil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dyskrymynaclja ( 28. června 2014 21:27 )

pero bylo jedno,před tím utrpěla i ekonomika čr když ji vedl onen odkloňovač pera

Zobrazit celou diskusi