Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak vystopovali Švábův gang? Chtěli miliony a bylo to podezřelé, uvedl bankéř

Kvůli únosům a vraždám českých podnikatelů je obžalováno sedm lidí, pěti z nich hrozí doživotí. Šváb měl být šéfem gangu.
Kvůli únosům a vraždám českých podnikatelů je obžalováno sedm lidí, pěti z nich hrozí doživotí. Šváb měl být šéfem gangu.  (Autor: Daniel Černovský)
Autor: rvs, ČTK - 
26. června 2014
20:51

Soud s gangem únosců a údajných vrahů, vedených Michaelem Švábem, pokračoval i dnes. A to výpověďmi dalších svědků. Z nich zaujala především slova bankéře, který se staral o peníze jednoho z unesených podnikatelů Petra V. Kontaktoval policii a podílel se na dopadení zločinců!

Pošlete 300 tisíc euro na účet do Rakouska! Takový pokyn přišel německému bankéři A. H. od podnikatele Petra V. (†72). Toho ve Francii unesl a vzápětí zavraždil »Švábův gang«.

Nanejvýš podezřelé! Tak přitom označil pokyny pražského podnikatele jeho osobní bankéř z německé banky. I díky jeho pozornosti se policii podařilo gang vyděračů chytit. „Pan V. byl náš velice dobrý klient, na účtě měl částky ve statisících eur. Najednou chtěl své peníze na rakouský účet jakéhosi pana Macka,“ popsal bankéř ve výpovědi, která byla dnes čtena před soudem.

V té době už byl Petr V. v rukou »Švábova gangu«, který ho vydíral. Bankéř kontaktoval policii. „Na její pokyn jsem psal předstírané emaily, aby bylo možné lokalizovat pachatele. Všech pět bylo nakonec chyceno v českém Zlíně,“ dodal bankéř.

Podle vyšetřovatelů má sedmičlenný gang údajně vedený Švábem na svědomí dvě vraždy podnikatelů vylákaných do Dubaje a Francie. Ve druhém případě Petra V. údajně jeden z členů skupiny usmrtil při zpáteční cestě v Itálii. Pěti obžalovaným hrozí doživotní trest vězení.

Zobrazit celou diskusi