Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie v Orlové, lékařka nyní tvrdí: Ten případ jsem uzavřela před týdnem!

Autor: Ivana Žáková - 
26. června 2014
05:03

Šokující postoj zaujala k případu těhotné Lucie S. (†32) z Orlové, která místo glukózy vypila smrtící dezinfekci, lékařka, v jejíž ordinaci k tragédii došlo. „Já osobně jsem už případ uzavřela minulý týden,“ řekla včera Blesku.

Blesk včera hovořil  s lékařkou její  soukromé diabetologické ambulanci, kterou má pronajatu v nemocnici v Orlové. Její slova byla překvapivá. „Já osobně jsem už celou případ uzavřela minulý týden a nebudu se vůbec k ničemu vyjadřovat,“ řekla stroze lékařka Eva Gongolová, která ordinaci neuzavřela.

Odmítla i komentovat, zda se v její ordinaci skutečně pracovalo podle předpisů, anebo šlo o momentální a pro ostatní zdravotníky v tomto případě naprosto nepochopitelné selhání zdravotní sestry. Ta byla v důchodovém věku a pouze na zástup.

Podle zjištění Státního ústavu pro kontrolu léčiv k pochybení v nemocniční lékárně zřejmě nedošlo. Hlavní vina zatím opravdu tedy padá na zastupující a jinak zkušenou sestru (66) soukromé ordinace.

Pohřeb bude zítra

Rodina už připravuje pohřeb. S Lucií a její nenarozenou holčičkou se rozloučí v místním krematoriu už zítra. U smuteční vývěsky před orlovskou radnicí se včera zastavil snad každý, kdo šel kolem.

Parte jim znovu připomnělo hrůznou událost, která se minulou středu odehrála v diabetologické ambulanci, kde Lucii S. dala zdravotní sestra vypít jedovatý Chlumského roztok. Když na to po hodině a půl přišla, nastávající maminka i s dítětem už byla mrtvá.

fionora ( 28. června 2014 17:11 )

Určitě Chlumského roztok inteligente.

lunatic ( 28. června 2014 14:02 )

Již se to,bohužel,stalo a určitě to nebyl úmysl!Každý MUDr.může mít sice empatii-ovšem i ta musí mít své limity;uvedu příklad-pokud doktorovi přivezou těžce zraněné účastníky autonehody,v první řadě se musí odosobnit,aby mohl účinně zasáhnout,pomoci-jinak by mohli postižení zemřít a plačící doktor by nad nimi stál s kapesníkem ...nechci to zlehčovat. Doktořina je mnohdy řezničina - přivezou těžce postřeleného... a "jde se na věc";udělat chybu může KAŽDÝ - doktor,pilot dálkového letu,řidič autobusu,chybovat=mýlit se,je lidské a důsledky pochybení na tom mnohdy NIC nezmění - nejsem doktor,pouze se,obecně zamýšlím ...

padamka ( 28. června 2014 13:28 )

Zřejmě MUDr.nic neříká pojem empatie,etika,její celkový nadled je jako kdyby se věnovala řezničině.Vážně je mi z takových doktorů nevolno a jsem ráda,že mám tu možnost si vybrat.Není z prvních a posledních,kteří by neměli ordinovat jen ptoto,že mají titul.Můžete jich mít před a za jménem několik,ale to nevypovídá nic o kvalitě člověka v osobní rovině tj.i tento případ.Takže...zavřít za odpovědnost za podřízenou,sestře dát ochutnat cukrový-Chlumského roztok a odškodné at platí v milionech jak MuDr.,tak i pozůstalí od zaskakující sestry-nepředpokládám totiž,že by ochutnávku elixítu přežila=výsledek je-spravedlnost vůči skutečným pozůstalým.Každopádně na každou svini se vaří voda a určitě to podobné -lékařky a sestřičky-nemine.

zelena.karkulka ( 26. června 2014 21:38 )

to píše program počítačovej

zelena.karkulka ( 26. června 2014 21:37 )

Víš co...znám lékařku,která se doma nudí a zaskakuje za mateřské,přitom je jí už 73let a názory jak z 19.st. Nechápu,proč si ji za ty záskoky neustále někam berou.

Zobrazit celou diskusi