Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Stíhačka se srazila s civilním letadlem: Dva mrtví!

Autor: ČTK, tp - 
23. června 2014
18:28

Na západě Německa se srazila stíhačka s civilním letounem, který se následně zřítil. Dvojice lidí na palubě civilního stroje zřejmě zahynula. Nehoda se stala při protiteroristickém cvičení, kdy mělo civilní letadlo být cvičným cílem.

Na západě Německa se při dnešním vojenském cvičení srazila stíhačka s malým civilním letounem, který se následně zřítil. Osud dvojice lidí na palubě civilního stroje je neznámý, úřady se obávají, že zahynuli. Zřícený letoun se podle německých médií cvičení rovněž účastnil. Nehoda se stala poblíž města Olsberg ve spolkové zemi Porýní-Vestfálsko.

Dvojice německých stíhaček Eurofighter přiblížila k proudovému letounu Learjet, ale během manévru došlo ke kolizi. Learjet dopadl do lesnaté oblasti, trosky stroje se následně vzňaly.

Obě stíhačky se po nehodě vrátily na základnu. Zřícený letoun patřil firmě GFD, která je dceřinou společností koncernu Airbus Defense and Space. GFD poskytuje německému bundeswehru podporu při cvičeních, při kterých simuluje cíle. 

Pilot i druhá osoba v letadle jsou prozatím pohřešovaní, letadlo se zřítilo do zalesněné oblasti, což ztěžuje prohledávání místa neštěstí.

Připravujeme další podrobnosti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pepatiso ( 24. června 2014 20:26 )

a to bylo jenom cvičení!Potěš nás pánbůh kdyby začala válka,to by se pozabíjeli už na letišti!

bizon_pepa ( 24. června 2014 09:58 )

" letadlo se zřítilo do zalesněné oblasti, což ztěžuje prohledávání místa neštěstí." Vždyť spadla vedle vesnice a ještě k tomu na silnici.

czrus ( 23. června 2014 21:24 )

Více než 40 dětí na ukrajinském východě zemřelo na střepinová a střelná zranění http://czech.ruvr.ru/news/2014_06_23/Vice-nez-40-deti-na-ukrajinskem-vychode-zemrelo-na-strepinova-a -strelna-zraneni-0585/

czrus ( 23. června 2014 20:06 )

74.000 CECENCKICH HRLOREZOU SPREMNY IHNET VYRAZIT NA UKRAINU Кадыров: В случае приказа на Украину отправятся 74000 чеченцев http://news.rambler.ru/25338006/

czrus ( 23. června 2014 19:43 )

JA SEM SLYSAL DRIV , ZE TO SOU MOC DOBRY STIHACKI , JAK TOZE STIHACKA NATO nevidi ve predu ino litadlo , tak to je ne stihacka hdis vona nevidi , a jak budete strilet Russakou ??? hdis mate slepi stihacki Cesi Russaci vas sestrili raketama PVO hdis ste jeste na letiste !!!! MUSITE CESI HNET PROMENIT STIHACKI NA RUSSKI !!!!! ;-D ;-D

Zobrazit celou diskusi