Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Blesk pomáhá: Maxovi (7) našel novou rodinu!

Max našel nový domov u Jany Wiessengangerové a Jana Písarčíka.
Max našel nový domov u Jany Wiessengangerové a Jana Písarčíka.  (Autor: Foto Blesk – Zbyněk Schnapka)
Autor: zb - 
24. června 2014
12:07

Půl roku žil kříženec buldočka Max (7) po smrti paničky sám opuštěný v bytě a hrozila mu i smrtící injekce. Potom se do toho vložil Nedělní Blesk a pejsek má hned nový domov.

Do Starého Plzence si pro něj přijela mladá rodina z Plzně. Max už čekal s redaktorem Blesku venku. Když uviděl nové pány, už se od nich nehnul a poté, co se seznámil, radostí zavyl a utíkal k jejich autu. Využil otevřených dveří a skočil do kabiny, kde se uvelebil pod sedadlem spolujezdce. Dával najevo, že zpět do bytu se nevrátí. „Měli jsme buldočka, ale před dvěma dny umřel. Když jsme Maxe uviděli v novinách, bylo jasné, že ho chceme,“ řekla šťastná Jana Wiessengangerová (27).

Maxe vzali hned na Veterinární kliniku Kleissova v Plzni. „Musíme mu vyléčit ušní svrab a měl by přejít na kvalitní stravu, protože i když to tak nevypadá, je podvyživený,“ objasňuje zvěrolékařka Kateřina Josefová. Z kliniky Max odjel do nového domova. „Dcera (9) už na něj netrpělivě čeká a má už připravený pelíšek,“ směje se Jan Písarčík (30).

baronessa ( 24. června 2014 19:07 )

ano, taky to tak vnímám. Radosti kolem je málo, musíme si vážit vzácných okamžiků jako je tento.

bibijana ( 24. června 2014 18:59 )

Spoléhám na instinkt psa,který při prvním setkání projevoval radost a vycítil hodné páníčky.Pro mne je to v záplavě škaredých zpráv opravdu událost velkého významu.A proč ne?Když mohou sportovní fanoušci fanaticky bláznit nad výkony svých sportovců,tak já jsem stejně nadšená,když se dobře daří ve vztahu člověk a zvíře Ať máte s Maxem krásný život a dík za to,že jste se ho ujali  

baronessa ( 24. června 2014 18:40 )

 Toho člověka, co nechal chudáka zvíře zavřeného bez pomoci bych nechala zavřít taky. Co čtu, tak má buldoček ušní svrab. Je pěkné, že se dostal k novým lidem, kteří mu poskytnou domov i léčbu, ale vůbec se mi nelíbí, že předchozí majitel vyvázně bez trestu. Pes mohl mít domov už dávno.

rebelado ( 24. června 2014 17:42 )

naidka ( 24. června 2014 16:52 )

co zrovna v tuto chvíli děláš? Čteš Blesk. Zachránění opuštěného psa není událost celostátního významu, ale má větší hodnotu než články o šlap.kách a pasácích, které potěší tak nanejvýš nějaké úchyly.

Zobrazit celou diskusi