Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ruplo mu v bedně a podnikatele zastřelil, háže vinu šéf gangu Šváb na komplice

Autor: simao, rvs - 
23. června 2014
12:30

Vylákali ho do francouzského Nice, jeho tělo našli na severu Itálie. Soud s gangem únosců a zabijáků pokračuje, tentokrát se řešila vražda podnikatele Petra V. Vyjádřil se k ní ve své výpovědi i šéf organizované skupiny Michael Šváb. A ukázal na toho, kdo střílel!

"Vystoupili jsme v lese z auta, slyšeli jsme výstřel. Běželi jsme zpátky asi 250 metrů, oni tam stáli u auta... Říkal jsem si, že je to v p**eli," uvedl u soudu Michael Šváb, který je považovaný za hlavu gangu únosců. Do zahraničí měli vylákat podnikatele, vyhrožovat jim, požadovat miliony. A dopustit se minimálně ve dvou případech vraždy.

Šváb však účast na vraždách popírá. O první z nich se dozvěděl prý až od policie, druhou označil za "exces" jeho kumpánů Petra Klementa a Libora Skopalíka. Všem hrozí doživotí. Mluvit se přitom rozhodl řidič skupiny Daniel Dimitrov, který má status spolupracujícího obviněného.

Nechal prý podnikatele mluvit s manželkou

Jak se podnikatel Petr V. vůbec dostal do francouzského Nice? "Zval jsem původně do Nice souběžně pana V. a pana Č. Pak jsem zjistil, že V. byl u StB a Č. chce přijet s celou rodinou. Tak jsem vybral V.," uvedl Šváb. U soudu také zaznělo to, co Šváb uvedl na policii o době, když byl s uneseným podnikatelem ve vile v Nice. "V. pořád volala jeho žena, asi třikrát jsem jí to vytípnul. Pak jsem ho s ní nechal mluvit. Kvůli ní začali být kluci nervózní, že tam každou chvíli vlítnou zakuklenci, že musíme pryč," dodal Šváb.

Promluvil i o osudném dni. "Klement stál před autem, Skopalík stál u příkopu. Pochopil jsem, že pan V. je po smrti. Dimitrov začal kňourat, že nechce do vězení. Skopalík mi později řekl, že Klementovi ruplo v bedně a V. zastřelil," popsal dnes Šváb. "Utíkali jsme s Dimitrovem zpět k autu, on tam dál fňukal, že nechce být zavřený. Byl jsem z toho samozřejmě špatný," dodal švagr známého českého herce.

Video Monstrproces se Švábovým gangem - Tomáš Polák
Video se připravuje ...

Se Skopalíkem i Dimitrovem se Šváb seznámil ve vězení, kde si odpykával trest za vydírání. Nyní je Šváb obviněný z organizování, vydírání a vražd podnikatelů. 300 až 400 milionů chtěl prý získat od dvou miliardářů a jednoho bývalého státního úředníka. Monstrproces začal v úterý. Nejprve probíhal v největším sálu Vrchního soudu v Praze, dnes pak pokračoval v budově městského soudu ve Spálené ulici.

"Já jsem tady pro vás ten nejhorší, Dimitrov je frajer," postěžoval si přitom dnes Šváb na pozici jednoho z členů gangu Dimitrova. "On je ale bývalý policajt a přitom, když se něco stane, tak se rozbrečí. Pak přijde právník a on všechny napráská," upozornil Šváb. "Dimitrov byl pořád bez peněz, neměl ani kde bydlet, víceméně jsem ho živil. Navíc se zamiloval a chtěl s ní bydlet. Pořád se ptal, jestli už bude nějaká akce...," tvrdil Šváb u soudu.

klonklon ( 23. června 2014 19:28 )

santixkauz-drž pi.ču ty cikáne! A jentakjen,už jsi dneska vyhulila svého prochcaného fotra?

abcd.adcb ( 23. června 2014 19:12 )

To jsem vám zase dala stěry, kašpaři.

abcd.adcb ( 23. června 2014 19:09 )

Tím tvým arašídkem asi těžko, ňoumo.

abcd.adcb ( 23. června 2014 19:09 )

Máš nervíky, ňoumo?

andreslawicky ( 23. června 2014 18:59 )

Nepsal jsem inteligent ale je jasné že není hlupák přesně ví co říká přesně jak mu radí jeho obhájce

Zobrazit celou diskusi