Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další nehoda výletní lodi: U Amsterdamu evakuovali 154 lidí!

V Nizozemsku evakuovali z potápějící se lodi přes 150 pasažérů. (Ilustrační foto)
V Nizozemsku evakuovali z potápějící se lodi přes 150 pasažérů. (Ilustrační foto)  (Autor: ČTK, Reuters)
Autor: tp, ČTK - 
22. června 2014
11:07

Nehoda výletní lodi vedla až k evakuaci všech lidí na palubě včetně posádky. 110 metrů dlouhá loď začala nabírat vodu a tak byli na místo rychle povoláni hasiči a policie z nejbližšího okolí. Jak se na lodi vytvořila trhlina se neví, incident projde šetřením policie.

Záchranáři evakuovali v noci na dnešek na východě Nizozemska 154 lidí z výletní lodi, která začala nabírat vodu. Ve Švýcarsku registrovaná loď Britannia začala mít problémy poblíž města Zutphen během cesty z Deventeru do Kolína nad Rýnem.

Nikdo z pasažérů, mezi nimiž převládali senioři z Rakouska a Německa, neutrpěl zranění. Na místě zasahovalo asi 80 hasičů a policistů, informovala nizozemská média. Pasažéry převezli do sportovní haly v Zutphenu, kde turisté našli dočasné útočiště. V bezpečí je i 40členná posádka.

Asi 110 metrů dlouhá loď začala nabírat vodu kvůli velké trhlině na zádi, a to během plavby po řece Ijssel. Jak trhlina vznikla se ale zatím neví. Hasiči se nyní snaží z plavidla čerpat vodu a udržet ho na hladině.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi