Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Monstrproces s gangem zabijáků: Za únosy chtěl Šváb nakoupit kokain!

Soud s gangem únosců, vyděračů a údajných zabijáků: Vypovídal i jeho šéf Michael Šváb
Soud s gangem únosců, vyděračů a údajných zabijáků: Vypovídal i jeho šéf Michael Šváb  (Autor: Foto Blesk - Mária Rušinová)
Autor: rvs, simao - 
20. června 2014
11:55

Monstrproces s gangem únosců a údajných vrahů pokračuje, u soudu dnes dostal prostor jeho šéf - Michael Šváb. Popsal, jak jednu z obětí vylákal do Španělska. A prozradil, na co chtěl použít balík peněz!

Sedmičlenná skupina fungovala podle státního zástupce Vladimíra Mužíka tak, že si Šváb vyhlížel movité lidi, které následně pod různými záminkami lákal do ciziny. Tam je prý jeho komplicové věznili a vydíráním nutili k vyplacení částek ve výši desítek milionů korun. Ve dvou případech pak tyto akce skončily smrtí unesených podnikatelů. Pěti mužům hrozí doživotí, dvěma až 16 let. 

Hlava gangu Šváb dnes vypovídal u soudu. A popsal, jak došlo k únosu jedné z obětí ve španělské Valencii. "Dohodl jsem se s panem T., že přiletí do Valencie. Napsal jsem mu tu pohádku a pan T. šel. V komunikaci s ním jsem používal tři identity. Také paní Moniku, která měla známého bankéře. Obojí jsem byl já. Ta komunikace trvala asi dva měsíce, ta Monika si s ním psala o cestování na lodi," uvedl dnes Šváb.

Pana T. následně jeho kumpáni skutečně přepadli. "Přišel do bytu, povalili jsme ho na postel, dostal pouta na ruce a na nohy. Řekl jsem mu, že nás někdo najal, aby jsme ho zlikvidovali, ale že to nechceme udělat a že nás může přeplatit," dodal u soudu Šváb. A na svou obhajobu pokračoval: "Pan T. byl fantastický člověk, hodně jsme si povídali, pak jsem se za sebe styděl, byl to nejlepší člověk, jakého jsem poznal. Na letišti jsme si podali ruce a zamávali jsme si..."

Proč chtěl po uneseném podnikateli balík peněz? "Chtěl jsem dojet do Karibiku, koupit sto kilo kokainu, ten na lodi dovézt do Austrálie a prodat ho," vysvětlil Šváb. Zavzpomínal také na to, proč se pustil do organizovaného zločinu - do roku 2010 seděl ve vězení, poté nemohl najít práci. "Snažil jsem se najít práci, klidně bych i sekal trávu, ale nemohl jsem nic sehnat. Když to takhle šlo asi šest měsíců, řekl jsem si, že zase budu zločinec," přiznal u soudu švagr známého herce.

O svém údajném podnikání v zahraničí pak řekl: "V Dubaji jsem měl pronajaté dva byty, které jsem dal dokupy a dál jsem je pronajímal holkám a cizincům za 600 dolarů na den. Spravoval je Dimitrov. Také jsem chtěl do Dubaje dovážet sokoly. Zjistil jsem totiž, že vycvičený sokol tam stojí 30 tisíc dolarů."

Video Soud se Švábovým gangem - Tomáš Polák
Video se připravuje ...

abcd.adcb ( 20. června 2014 17:25 )

abcd.adcb ( 20. června 2014 17:24 )

Protože to tvrdí všeználek Andree, bejku!

abcd.adcb ( 20. června 2014 17:23 )

Nazdar bejci a ňoumové!

1946 ( 20. června 2014 16:58 )

moiaza ( 20. června 2014 16:48 )

Co Ty víš o Miladě Horákové? V době procesu s ní, Tvoji rodiče čůrali do plenek.

Zobrazit celou diskusi