Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lucie (†32) vypila jed místo roztoku, který chutná jako zvětralý Sprite!

Autor: mor - 
20. června 2014
10:24

Smrt nastávající maminky Lucie S. (†32) vyděsila i těhotnou Lenku Verzichovou (30) z Karlových Varů. Ta narození potomka čeká za tři měsíce. Vyšetření na těhotenskou cukrovku však má již za sebou a popsala, jak probíhal tenhle běžný test, na který vyráží spousta maminek...

„Byla jsem tam před třemi týdny. Vzali mi krev, a pak mi sestřička dala vypít půl litru roztoku glukózy a upozornila mě, že je nápoj hodně sladký. Před chutí mě varovaly i kamarádky, takže jsem věděla, co mě čeká. Trochu je divné, že to maminka z Orlové nepoznala, navíc, když už jedno dítě měla. Musela to už kdysi podstoupit,“ říká Lenka, která chuť nápoje přirovnává k zvětralé limonádě Sprite.

Po vypití roztoku prý má nastávající maminka sedět dvě hodiny v čekárně. „Nesměla jsem pít, jíst ani jít na toaletu. Pro těhotné jsou tato omezení nepříjemná. Já sama jsem v čekárně omdlela. S roztokem to nemělo nic společného, mám nízký tlak. Stejně tak ale přeci musela v čekárně dvě hodiny sedět i ta otrávená paní. Je to divné, že jí nebylo zle už tam,“ dodává Lenka. Po dvou hodinách jí odebrali krev znovu.

Tento popis ale vůbec neodpovídá tomu, jak to podle všeho probíhalo v Orlové. Nevedla ke smrti série hned několika pochybení?

Lenka z Karlových Varů popsala vyšetření, které absolvovala i těhotná Lucie. Lenka z Karlových Varů popsala vyšetření, které absolvovala i těhotná Lucie. | archiv Blesku

koko61 ( 20. června 2014 19:39 )

synovi je 11 let,takže už je to v podstatě dávno a je pravda, že jsem měla těhotenskou cukrovku a zřejmě jsem byla více hlídaná, ale nebyla jsem jediná a po 10 letech už se to provádí asi jinak, třeba i v té diabetologické poradně. Tenkrát se to nedělalo každé mamince, jako se to dělá dneska. Takže pár maminek si na jednu noc poleželo, kdyby měly všechny maminky dneska ležet jenom tu jednu noc v nemocnici, tak se pojišťovny s úhradami zblázní. Všechno se časem mění, ale v tomhle tisíciletí se i borelářské ambulance najdou, bohužel

popocatepetl ( 20. června 2014 18:50 )

Psal bulvár? To nemusí nic znamenat. Jestli ona sama na něm byla jednou v tomto těhotenství a teď šla podruhé, znamenalo to, že v běžném testu, který absolvují všechny maminky, měla zvýšené hodnoty měření, a proto ji volali na důkladnější test, který se nedělá všem (jen těm, kde první test ukáže rizika). Komické to proto není, šlo by o poněkud jiný test. Je to jen tragické, strašně.

popocatepetl ( 20. června 2014 18:47 )

Ano, navíc když to absolvovala asi poprvé a od jiných nastávajících maminek, vč. své sestry, která to už absolvovala, slyšela, že dostat to do sebe je hnus a někteří po tom i zvrací.

popocatepetl ( 20. června 2014 18:45 )

Že se otrávila fenolem s kafrem, už potvrdila pitva. takže její smrt skutečně způsobilo podání jedu v ambulanci. Se vším ostatním souhlasím.

popocatepetl ( 20. června 2014 18:43 )

Nechávat v nemocnici je určitě výjimka, není k tomu žádný důvod. Divím se, že by to nějaká pojišťovna hradila! bylo by to čisté ždímání zdravotního pojištění. (Chápu, že pro nemocnici to je výhodné - procedura nestojí skoro nic, za místo na lůžku hradí pojišťovna dost, ale nechápu, jak by to nemocnice pojišťovně vykazovala.) Test se normálně dělá ambulantně. V každé vyspělé zemi, nejen u nás. Že to dělá diabetologická ambulance, je naprosto v pořádku - vždyť jde io test na diabetes! Nesmí se ale stát, že je to bordelářská ambulance, nebo bere dodávky z bordelářské lékárny.

Zobrazit celou diskusi