Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Z nebe letí exprezident: Bush starší oslavil 90 let seskokem. Opravdu se mu to líbilo?

Autor: ČTK, simao - 
13. června 2014
18:35

Nejdříve úsměvy, pak při dopadu přece jen poněkud křečovitý výraz. Ale zvládl to. Americký exprezident George Bush senior si oslavu devadesátky zpestřil tandemovým seskokem. Opět. Skáče tak co pět let.

Bývalý americký prezident George Bush starší se narodil 12. června 1924. Svou včerejší devadesátku pak oslavil tak, jako během posledních tří kulatých výročí. A opět dokázal, že mu vitalita nechybí. "V Maine je nádherný den, vlastně dost krásný na seskok s padákem," napsal Bush na Twitteru.

Má sice potíže s nohama a pohybuje se proto na vozíku, přesto dodržel slib, že si i v devadesátce skočí. V tandemu s ním byl Mike Elliott, vysloužilý příslušník amerického vojenského parašutistického sboru Golden Knights. Tedy stejný parťák, s jakým Bush skákal i před pěti lety.

Seskok se včera uskutečnil poblíž Bushova letního sídla Walker's Point ve státě Maine. K helikoptéře Bushe doprovodila rodina, která mu ještě před startem zazpívala narozeninovou píseň Happy Birthday. Vyskočil pak ve výšce zhruba dva kilometry. Dvojice se na padáku v amerických národních barvách snesla na prostranství před kostelem svaté Anny, kde Bushova rodina čekala.

Oznámení o netradiční oslavě přitom bylo drženo v tajnosti až do poslední chvíle. Částečně prý kvůli tomu, aby si Bush mohl dobrodružství případně rozmyslet, kdyby se na něj přece jen vzhledem k pokročilému věku necítil. Přesto opět vyskočil. A zavzpomínal i na dobu, kdy během druhé světové skočil s padákem poté, co byl jeho letoun sestřelen nad Pacifikem.

itartas ( 14. června 2014 08:47 )

nbcz taky to tak vidím

anka ( 14. června 2014 02:00 )

tak se nestyd za to, ze ty by se bal skocit ted .....vzdyt ja taky.....natoz v jeho veku

jarekshark ( 13. června 2014 21:16 )

ty jsi utekl z blazince

anka ( 13. června 2014 19:44 )

je to obdivuhodne, na to si nekteri lidi troufnout jeste v devadesati letech....

czrus ( 13. června 2014 19:19 )

SKODA ZE NE SCIPNUL TEN SMADEK , TOLIK LIDI ZABILI ZMR-DI NA CELEM SVETE ZABEJTE HA POSCANYHO LUMPA , VONI OKRADLI BANKI EU , SVOJEJ KRIZOU

Zobrazit celou diskusi