Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Holčička (3) se topila v zahradním bazénu: V bezvědomí ji odvezli do nemocnice!

Dítě v Ostravě spadlo do bazénu u rodinného domu a topilo se (ilustrační foto)
Dítě v Ostravě spadlo do bazénu u rodinného domu a topilo se (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao - 
12. června 2014
14:17

Záchranáři v Ostravě měli v uplynulých letních dnech pořádně napilno. Nejdříve vyrazili ke splavu řeky Ostravice, kde resuscitovali tonoucího chlapce (11). Poté byli přivoláni k další nehodě při koupání - tříletá holčička spadla do bazénu na zahradě rodinného domu a skončila v bezvědomí. Začal nervy drásající boj o její život...

"Podle informací, které záchranáři získali, spadla tříletá dívenka do bazénu u rodinného domu. Poté měla být chvíli pod hladinou, než byla vytažena na břeh," uvedl na stránkách moravskoslezské záchranky její mluvčí Lukáš Humpl.

"Laičtí zachránci postižené poskytli první pomoc a vzhledem k tomu, že nedýchala, započali pod vedením operátora záchranné služby s resuscitací. V okamžiku příjezdu posádky Zdravotnické záchranné služby (ZZS) již dítě dýchalo, zůstávalo však v bezvědomí a přímém ohrožení života," popsal mluvčí dramatické okamžiky. 

Jen chvilka nepozornosti...

Záchranáři následně holčičku zaintubovali, převedli na přístrojem řízenou ventilaci a podali jí nezbytné léky. Dýchala sama, v bezvědomí však zůstávala. Následoval proto rychlý transport na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Holčičku se naštěstí podařilo zachránit. K tragédii však chyběl jen kousek. Záchranáři proto varují rodiče před podobnou nepozorností. "Zdravotnická záchranná služba znovu upozorňuje na možná rizika spojená s pobytem u vody a koupáním. Varování se týká především rizika přecenění vlastních sil a fyzické kondice či zdravotního stavu. Velké riziko může hrozit malým dětem, které by neměly zůstávat v blízkosti vodních ploch, a to včetně zahradních bazénů, bez dozoru dospělé osoby ani na okamžik," dodal k případu Humpl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi