Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rok od vypuknutí kauzy Nagyová: Čím se živí Nečasova žena Jana?

Petr Nečas a Jana Nečasová kráčí na policii k výslechu
Petr Nečas a Jana Nečasová kráčí na policii k výslechu  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
12. června 2014
14:35

Je to rok, co se rozhořela kauza Nagyová. Policisté v ní zadrželi (a postupně pustili) devět osob, včetně šéfky premiérova kabinetu Nečase Jany Nagyové. Během kauzy padla Nečasova vláda i jeho tehdejší manželství. Nyní je však ženatý znovu. A z jeho někdejší pravé ruky v úřadu je manželka. Co dalšího však nyní Jana Nečasová dělá? To prozradil její právník.

13. června 2013 se rozhořela kauza Nagyová, která dodnes není dořešena. V jejím průběhu měli v září téhož roku Petr Nečas a jeho bývalá ředitelka kabinetu Jana Nagyová svatbu. A nevěsta si vzala ženichovo příjmení.

Jana Nečasová přišla o svou úřednickou práci, má však již novou. Prozradil to její advokát Eduard Bruna v rozhovoru pro Právo. "Říkala mi, že někde je zaměstnaná, ale nevím, jestli na plný úvazek, týká se to snad účetnické agendy. Ale hlavně na sobě pracuje dalším vzděláváním, aby si našla nějaké odpovídající místo. Neptal jsem se jí, co studuje, ale asi to budou nějaké cizí řeči," uvedl advokát.

Jeho klientka přitom aktuálně čelí obžalobě ze zneužití vojenské tajné služby ke sledování tehdejší manželky premiéra Radky a dalších dvou osob. Spolu s Nečasovou byli obžalováni bývalí šéfové Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník a Milan Kovanda a jejich podřízený, zpravodajec Jan Pohůnek.

Sblížilo je to, říká advokát

Kriminalisté dále Nečasovou a jejího manžela viní z podplácení tří zákonodárců ODS. Trojice Šnajdr, Fuksa a Tluchoř se v listopadu 2012 vzdala poslaneckých mandátů, čímž umožnila schválení vládního daňového balíčku. Policisté se domnívají, že je k tomu mohly přimět trafiky - tedy nabídka postů ve státem ovládaných firmách.

Třetí větev kauzy zahrnuje údajné vynášení informací z Bezpečnostní informační služby. Obvinění v této souvislosti čelí kromě Nečasové i kontroverzní lobbista Ivo Rittig a další dva lidé.

"Domnívá se, že nepostupovala v rozporu se zákonem," říká však nyní o Nečasové advokát Bruna a k současnému životu své klientky dodává: "Provdala se za Petra Nečase a domnívám se, že v tomto směru je spokojená. Ten problém, který mají ve skutečnosti oba, je ještě víc sblížil."

salto ( 13. června 2014 14:39 )

Podle mého názoru by si měla vzít jednu ze svých kabelek (nejlépe červenou) a jít si vydělat šlapáním, než by splatila to co do ní nacpal Nečas aby si potom mohla s čistým svědomím říct: tak jsem to splatila

eisenbieger ( 12. června 2014 16:55 )

ta vymrdavala prvni ligu , za vase prachy si lila vina (flasku 4 000 kc ) na pitschu a svazak liiiizal az se z toho pokazdy vozral a to an urade vlady tschechystan

vlasta1 ( 12. června 2014 16:46 )

Ta už do smrti nemusí dělat.Vždyť dřela jak kobyla.

egyptanka ( 12. června 2014 16:39 )

Co by dělala? Šklebí se pracujícím lidem do xichtu.

sores ( 12. června 2014 15:19 )

Přesně tak, nakradla si dost, vždyť má kabelky jednu za 80 tisíc a spoustu šperků se u ní našlo. Tyhle lidi jsou zajištěný dopředu. Ta strádat rozhodně nebude. Český bordel kvete.

Zobrazit celou diskusi