Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak mohl otec zapomenout dítě v autě? Kvůli práci, tvrdí dědeček

Autor: shp - 
12. června 2014
10:58

Malinká Oliwia (3) umírala v zamčeném autě dlouhých osm hodin. Nemohla dýchat a než přišla o vědomí, bylo jí nesnesitelné horko. Dívčin děda nyní prozradil, proč ji otec ji v polském Rybniku zapomněl zamčenou v autě. Oba rodiče Oliwie se po tragédii zhroutili a jsou v péči psychiatrů

Malinká Oliwia chodila do školky vzdálené jen asi 300 metrů od práce otce Krzysztofa (40). Ten ji však v osudný den do ní zapomněl odvést, nechal ji v autě a odešel do práce.

„Vnučka chodila do školky asi 300 metrů od práce Krzysztofa. On dlouhou dobu tvrdě pracuje. Jako inženýr musí myslet na spoustu věcí. Hned po práci chodí na stavbu domů, a to každý den,“ prohlásil dědeček děvčátka Erwin pro Fakt.pl.

Když se po více jak osmi hodinách k autu vrátil, s hrůzou zjistil, že v něm Oliwii nechal. Snažil se ji oživit, marně. Přivolal ambulanci, ale ani záchranáři jí už nedokázali pomoci. Když na místo přijela matka Sonia (37), propukla v hysterický pláč.

 

„Žena se vrhla na mrtvou dceru, objímala ji, nechtěla ji vydat pohřební službě. Muž byl v šoku. Nevěděl, co se děje, zmateně křičel, nemohli jsme ho ani vyslechnout,“ prohlásil policejní mluvčí Alexander Nowara.

 

Oba rodiče skončili na psychiatrii. Matku už pod sedativy propustili. V rukách psychiatrů skončil i jedenáctiletý bratr Oliwie a prarodiče. Polská rodinka měla do tragédie krásný život plný lásky. Podle webu Fakt.pl nedávno dokončili stavbu rodinného domu, do kterého se už všichni nestihli nastěhovat.

 

Jak je ale možné, že otec zapomněl svou dceru v autě? Vše nasvědčuje tomu, že byl přepracovaný! Nejspíš právě proto zapomněl dítě odvést do školky a šel rovnou do práce. Jeho zaměstnání je totiž velmi vyčerpávající.

 

 

Blesk.cz požádal o názor odborníka. "Dovedu si představit, že ve změněném stavu člověk pod vlivem drog nebo alkoholu na dítě zapomene. Dokážu si představit, že i při velkém pracovním vyčerpání. V tomto případě ale otec vůbec neměl usednout za volant a dceru ohrozit. Tady vidím prvotní pochybení,“ řekl nám psycholog PhDr. Miloslav Čedík.

 

Co si o tom myslíte vy, naši čtenáři? Je možné, aby rodič zavinil děsivou smrt svého dítěte kvůli vyčerpání? Napište nám svůj názor do diskuze, zajímá nás a vážíme si ho!

 

franta15 ( 14. června 2014 17:41 )

Nechápu jak tady může někdo muže omlouvat, za to jak měl moc starostí a práce, zaměstnání, stavění domu, jak musel těžce pracovat, atd. Je vidět, že tady píší převážně chlapi. Osamělé maminky, kterých jsou statisíce to mají daleko těžší, chodí do práce, musí se starat o děti a domácnost, nemohou si skrze to že mají děti najít práci, bývalí manželé jim neplatí výživné, sami musí vzít i tu nejméně zaplacenou práci pod jejich schopnosti a kvalifikaci. Žijí desítky roků ve stresu a přitom "musí" všechno zvládnout. Tento manžel seděl v práci někde za stolem a myslel na hlouposti a na svoji holčičku si vůbec nevzpomněl! S takovým člověkem má teď jeho manželka žít? Tento případ by měl být výstrahou všem chlapům, kteří mají v hlavě tisíc blbostí, jenom ne to co by tam měli mít!

franta15 ( 14. června 2014 17:34 )

Můj názor je zcela jednoznačný. Neumím si představit, že by se něco takového stalo ženě! Ta i kdyby tam svoje dítě "zapomněla", tak nejpozděj do půl hodiny by věděla co se stalo? Jenže chlapi jsou úplně jiní, myslí na všechno možné, ale jejich dítě je až na posledním místě. Je to stejné jako se střídavou péčí. Chtějí mít svoje dítě u sebe a je jim jedno jaké komplikace mu tím způsobí. Musí to tak být, i kdyby na chleba nebylo. Jestli je nějaká "Unie dětí", tak by měla otce zažalovat, protože to on svým jednáním způsobil smrt dítěte! Místo toho ho budou ještě litovat. Kdybych byl maminkou té holčičky, tak bych nebyl schopný dál s ním žít. Projevil se jako člověk s IQ tykve. I kdyby tu holčičku vezl do školky poprvé v životě /a naposledy/. Může to udělat jenom člověk nízké mentální úrovně. Nic z toho co dělal těch 8 hodin není důležitější než právě jeho holčička a nedá se mu nic "omluvit". Chlapi dovedou být opravdu hnusní, ale protože jsou u nás pořád "pány tvorstva", tak se jim promíjí spousta věcí, které nejsou omluvitelné. To co se mu stalo se nemůže stát žádné mamince, jedině že by byla zpitá nebo zdrogovaná k smrti!!!

lunatic ( 14. června 2014 16:17 )

Částečně se na tom smutném příběhu podílela i nevhodně zvolená životní strategie-alespoň se domnívám. Ten pán si totiž nemusel pořizovat 2 potomky-zejména s ohledem na fakt,že by nebyl nucen intenzivně pracovat,/anebo si je mohl úpořídit až později,až by měl finanční zázemí - prostě je potřeba se nejdříve zamyslet nad tím,co ten konkrétní jedinec finančně obsáhne a příliš neriskovat. Téměř vše,kromě nemoci a nepředvídatelných "nehod" lze propočítat ... a pokud to nevychází příznivě,není přeci povinné to podstupovat. Život mě vyškolil v tom,že rozhodují pouze výsledky a nikdy ne vynaložené úsilí a snaha;je sice mnoho snaživých,ale žalostně málo těch,kterým se jejich touhy a záměry zhmotní ... a to leckdy bez úsilí - jen konstatování,nikoliv cynismus. Po bitvě je však každý generál - cena za prozření tohoto pána z článku byla příliš vysoká ...

va45 ( 14. června 2014 15:23 )

To myslíte naši menšině.Ta nejvíce vybírá soc.dávky.

va45 ( 14. června 2014 15:20 )

Jaký důchodci.Kalousek a Karel jsou ve sněmovně už 25 let a pořád se najdou blázni co je voilí.Žádní důchodci.Hajzlové politici a ti důchodci na to doplatili přesně tak jako vy.

Zobrazit celou diskusi