Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nevermore! Ženě vletěl do obýváku obří orel!

Autor: šim - 
9. června 2014
15:25

Měl to být klidný večer, byl to však zážitek horší než z Poeova Havrana. Britka Wendy Morrell se zrovna usadila do křesla před televizi, aby se v klidu podívala na tenisové finále na French Open, když jí do bytu vletěl obrovský orel stepní a usadil se s ní. Asi se chtěl dívat také…

Bývalá učitelka Wendy nemohla uvěřit svým očím, co jí to přistálo v obývaku. Orel vletěl do místnosti otevřenými dveřmi ze dvora a klidně se usadil do rohu místnosti na skříň. 

„Byl to hrozný šok. Nejdřív jsme vůbec nevěděly, co se děje. Naši dva psi se mohli zbláznit. Vyskočili na zadní a celou dobu štěkali a na vetřelce doráželi,“ nechala se slyšet Wendy. Psy nakonec museli zavřít do vedlejší místnosti.

Když to vypadalo, že pták rozhodně do skončení tenisové bitvy nikam letět nehodlá, Wendina kamarádka Karen si nasadila starý kabát a kožené rukavice a neohroženě se vydala orla polapit. Pták se ale nedal. Proto se hostitelky rozhodly nalákat orla na kousky šunky, kterou nakladly od skříně až ke dveřím.

Když i tahle léčka selhala, zavolaly ženy místní záchranné stanici pro zvířata. Ani expert na odchyt však hned neuspěl. Trvalo mu dlouhých třicet minut, než mladého orla nalákal na kus kuřete. Pak ho odvezl na stanici, kde si ho vyzvedl jeho majitel. Ten prozradil, že se orel jmenuje Storm a uletěl mu, když ho trénoval na odhánění racků z nedaleké skládky.

Orel stepní je středně velký orel a v Evropě se vyskytuje jen v jižních stepních oblastech v Rusku. Rozpětí křídel může mít až 190 cm, dorůstá se výšky až 74 cm a délka jeho života bývá zpravidla a 50-60 let.

jamraz ( 10. června 2014 01:09 )

Zažila jsem jiřičky v pracovně a v loni mi do obýváku vletěl netopýr. Zatím se cítím dobře. Bývalý manžel usnul o svatební noci ještě dřív, než jsem přišla z koupelny. A taky jo, hned po rozvodu ho to kleplo, ale údajně ještě žije.

sars ( 9. června 2014 22:06 )

 Jsem nevěděl že britské ženy jsou plešaté a nosi knír.

sars ( 9. června 2014 22:01 )

 Aspoň viděla pořádného ptáka, co by za to jina dala.

deratizator ( 9. června 2014 21:54 )

Tak orel se ulil z tréningu, aby koukat na finále French Open a ženský ho nenechaj. Nemají uznání. ;o)

naidka ( 9. června 2014 18:24 )

Ženy musely pěkně řádit. Orel na skříni vypadá docela pobaveně.

Zobrazit celou diskusi