Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bývalá družka: Život mi zničil šílenec se samopalem! Má s ním syna...

Autor: Jan Doležal - 
7. června 2014
22:31

Fyzický i psychický teror! V obojím se prý vyžívá Eduard H. (44), muž, který se samopalem přepadl rodinu ve Strakách na Nymbursku. O strašném soužití s tímto člověkem nyní pro Blesk promluvila jeho někdejší družka.

Ženě imponovalo, že je pilot, a proto si ho vybrala za partnera. Časem ale zjistila, že vztah s ním je k nepřežití. „Žili jsme spolu na hromádce asi tři roky. Máme spolu syna, ale nezajímala jsem ho já, ani dítě. O všechno jsem se starala sama, pořád byl pryč, a když jednou za týden přijel domů, muselo být po jeho, jinak byl agresivní a nebylo s ním k vydržení,“ vyprávěla Blesku paní G.

Problémy neskončily, ani když se s Eduardem H. rozešla. „Jednou vtrhl ke mně do bytu s železnou tyčí. Myslela jsem si, že mě jde zbít. On ale rozmlátil fax a odešel,“ popisovala zoufalá žena. Na psychopata podala trestní oznámení a u soudu za to vyfasoval podmínku a pokutu. „Nezůstal mi to ale dlužen. Kvůli tomu, co jsem si to dovolila, mě v autě napadl paralyzérem,“ tvrdí paní G.

Boj o peníze

Přestože Eduard H. má s paní G. syna (13), řádně na něj neplatí. Boj o alimenty se táhne už 11 let a krkavčí otec dluží více než milion! Podle pravomocného rozsudku z letošního ledna má Eduard H. splácet 12 000 Kč měsíčně.

Nepomohl ale ani soudní verfikt. Paní G. podala návrh na exekuci majetku bývalého přítele. Ten přes svého advokáta argumentuje tím, že je to nemravné a šikanózní a domáhá se zrušení. Další soud ohledně alimentů proběhne v pondělí.

Přepadení jako akt pomsty?

Pilot s dvěma akademickými tituly Eduard H. přepadl loni v srpnu se svým komplicem dům právníka a jeho rodiny ve Strakách na Nymbursku. Eduard H. přepadení se samopaly naplánoval, protože se domníval, že se stal obětí zločinného spolčení právníkova bratra exekutora s realitní kanceláří.

Už prý nevěděl, jak jinak řešit křivdu jedné firmy, která na něj exekutora poštvala a on ho prý marně sháněl. Ukázalo se ale, že to byla jen chiméra, která se zrodila v hlavě Eduarda H. U soudu za to minulý týden vyfasoval pět let vězení.

Na svou obhajobu tvrdil, že chtěl páchat spravedlnost. „Ten člověk vůbec nemá právo mluvit o spravedlnosti. Vůbec netuší, co to slovo znamená. Myslím, že to byl zase jenom akt ubohé pomsty,“ řekla paní G.

Zobrazit celou diskusi