Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Blesk vypátral muže, který vydražil motorku od Svatého otce: Majitel papežova harleye je z Moravy!

Autor: Slávka Červená - 
4. června 2014
05:00

Papež František dostal loni motorku Harley Davidson, kdy výrobce slavil 110. výročí. Papež stroj vydražil. Vítěz aukce dal za motorku přes 6,6 milionu korun. A jak Blesk nyní zjistil, je z Moravy.

Vydražitel a nyní šťastný majitel stroje je opravdu z Moravy, konkrétně ze Zlínského kraje. Nadšený motorkář a sběratel, který chce zatím zůstat v anonymitě, Blesku exkluzivně povolil cenný stroj nafotit.

Nejcennější je podpis

Na nádrži harleye  je zalakovaný vlastnoruční podpis papeže: Francesco. Ten je na motorce nejcennější. Papež samozřejmě na motocyklu nikdy nejel. Daroval ho do dražby, aby získal prostředky na obnovu kostela a polévkové vyvařovny v Římě. Tamní charita poskytuje denně jídlo a ubytování tisícovce chudých.

Nešlo odolat

Vyvolávací cena byla na dražbě 330 tisíc korun. Zájem byl obrovský, cena se vyšplhala přes 6,5 milionu. „Něčemu takovému se nedalo odolat. Navíc nás těší, že dražbou jsme přispěli na dobrou věc. Motorka má ale především obrovskou sběratelskou hodnotu. Pokud bychom ji někdy prodávali, což ale nepřipadá v úvahu, cena by začínala na částce 6,6 milionu.  Jezdit se s ní bude jen opatrně a na výjimečné akce,“ prozradil majitel.

Dražba trvala 6 minut

Dražba stroje trvala jen šest minut a konala se telefonicky. Zájemců bylo údajně tolik, že se někteří ani nedovolali. „Za celou kariéru jsem nezažil takový zájem o jeden motocykl. Byl mimořádný. Ptali se na něj lidé z celého světa,“ uvedl po dražbě Ben Walker z aukčního domu Bonhams. Z Česka bylo údajně hned několik zájemců.

Harley Davidson Dyna Super Glide

Rok výroby: 2013
Motor: 1600 cm3
Spotřeba: 6 litrů na 100 km
Najeto: 1 km
Vyvolávací cena: asi 330 tisíc Kč
Konečná částka: více než 6,6 milionu Kč

e.44 ( 4. června 2014 15:04 )

Byla to Zemanka. Kluci z bezpečnostní agentury to hodily do programu na identifikaci a souhlasí jak proporce obličeje (vzdálenost očí, tvar a velikost nosu, úst,...), tak proporce postavy (poměr trup : nohy : paže). Ovšem ten Harley je fakt libovej. Ale brala bych ho bez toho podpisu, na ježdění....

ernstthal ( 4. června 2014 10:45 )

Kup si matrošku Ty rudá pr*delko.V Moskvě se potřebujou bezdomovci najíst.

vrahrychtar ( 4. června 2014 09:40 )

co je to za fechtla???

kukuku ( 4. června 2014 08:46 )

Nepochlubil ses, kolik jsi na obnovu kostela a polévkové vyvařovny v Římě přispěl Ty, černá pr*delko.

zabibol ( 4. června 2014 08:31 )

Gratuluji.

Zobrazit celou diskusi