Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Malý fotbalista se narodil bez chodidel: S míčem předvádí zázraky!

Autor: pom - 
31. května 2014
11:44

Malý Gabriel Muniz se narodil s nevyvinutýma nohama. Stejně jako miliony ostatních chlapců ale zatoužil stát se fotbalistou. A rozhodl se, že i přes svůj handicap si životní sen vzít nenechá: S míčem válí jako profesionál!

Vypadá jako ostatní třináctiletí chlapci zapálení pro fotbal. Gabriel Muniz se ale na rozdíl od nich narodil s nemocí zvanou apodie - úplným vrozeným defektem spodních končetin. To znamená, že se mu chodidla nikdy nevyvinula.

Gabriel se nicméně už odmalička nehodlal vzdávat a bojoval každým dnem. Chodit začal už v deseti měsících a jeho handicap mu rozhodně nezabránil ani v tom, aby se stal fotbalistou! Většinu času nosí protézy, při hře si je ale sundává.

Se svým koníčkem začal, když mu bylo osm let. Své schopnosti vypiloval natolik, že si ho v roce 2012 všimla dokonce Barcelona - a pozvala ho na tréninkový kemp!

Teď to dotáhl tak daleko, že dostal možnost předvést své schopnosti v Hong Kongu, aby tak pomohl zpropagovat fotbalové mistrovství v Brazílii. To začne už za 12 dní.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi