Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pod turistou prasklo sklo vyhlídkové plošiny. Pod sebou měl 400 metrů!

Autor: ehr - 
31. května 2014
10:06

Mrakodrap Willis Tower v Chicagu navštíví denně 50 tisíc lidí. Láká svou výškou 442 metrů a také vyhlídkou z jedinečných prosklených kukaní. Právě v jedné z nich ale turisté z Kalifornie prožili jeden z nejhorších okamžiků v životě: Skleněná podlaha začala praskat přímo pod jejich nohama!

„Dal jsem ruku na podlahu a cítil jsem praskání. Byl jsem v šoku, bál jsem se,“ vypověděl Alejandro Garibay (23). Z plošiny právě sledovali ohňostroj, když sklo začalo povolovat. „Bylo to šílené. Myslel jsem si, že se propadneme,“ popsal situaci jeho bratranec Antonio Saldana.

Správa mrakodrapu událost zlehčovala. Praskla prý jen horní ochranná vrstva, pod kterou jsou ještě další dvě. Všechny mají unést až pět tun. Přesto ale provozovatel pro jistotu uzavřel všechny čtyři kukaně, zkontroloval je a popraskané sklo vyměnil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

e.44 ( 1. června 2014 12:08 )

Neposr.....V takovýhle situacích jsem stoik. Jenom bych si stoupla ke kraji abych snížila zátěž na střed a počkala si až budu moc vystoupit. Nejhorší smrt je z vyděšení.....hlavně z toho zbytečného......

jana999 ( 1. června 2014 08:39 )

no stejně by jsi se z toho posr.... kdyby v tý výšce ti něco prasklo po nohama

e.44 ( 31. května 2014 12:38 )

Že ty informace bleskáči kvůli "senzaci" ještě víc nezkreslej "....Praskla totiž jen šest milimetrů tlustá ochranná vrstva." (která chrání sklo proti poškrábání a která je pravidelně měněná) "Až pod ní je devíticentimetrové sklo, které je schopno udržet devět tun váhy....." http://www.novinky.cz/koktejl/337891-sklenena-vyhlidkova-plosina-400-metru-nad-zemi-pra skla-primo-pod-turistou.html

Zobrazit celou diskusi