Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kdysi nejmladší fotograf Česka Kryštof (8) nafotí nejtěžší závod světa Spartan Race!

Autor: sč - 
31. května 2014
05:30

Fotí od tří let a je nejmladším fotografem Česka. Kryštof Vaněk (8) z Holešova, kterého před třemi lety  objevil Blesk, chodí do druhé třídy a talent stále rozvíjí. V ruce má teď velký triumf. O víkendu bude fotit extrémní závody Spartan Race.

Tento překážkový běh, který se uskuteční v sobotu a neděli v Liberci, patří k nejtěžším na světě. „Budu fotit i dospělé, ale dvorním fotografem budu na závodě pro děti. Musel jsem hodně trénovat. Běhal jsem, abych to zvládl. Poběží se mnou i sestra Barča (4),“ líčil Kryštof, ktrerý se již nemůže dočkat.

Velkoformátové snímky z mystického Irska a Českého Krumlova nedávno představil ve Zlíně při Muzejní noci v kafírně Zlaté zrnko. A v nadcházejících dnech se rozhodně nudit nebude. Ćeká ho velká výstava v polském městě Opole. V létě pojede na Fotofestival do Českého Krumlova a jeho  fotografie by se měly objevit na reklamních materiálech města. Komu se to v tomto věku podaří?  „Stejně nejraděj fotím západy sluníčka a krajinu,“ poznamenal velký talent s dětskou duší, který má rád Šmouly a tajemství Kinder vajíček.

Video Babička vypráví o Kryštofovi. - Archiv Kryštofa Vaňka.
Video se připravuje ...

 K jeho velkým zážitkům posledních dnů však patří promoce  na Dětské univerzitě v Olomouci. „Jezdil jsem tam tři měsíce. Přednášeli nám tam o financích, fyzice, chemii. Moc mě to bavilo,“ řekl nadšeně Blesku.

Kryštof začal fotit digitálním fotoaparátem, když mu byly tři roky. Zálibu odkoukal od maminky. Jeho vidění okolního světa je obdivuhodné a prezentoval ho již na mnoha výstavách. Blesk malého génia objevil v roce 2011. Hned poté byl hostem televizního pořadu Jana Krause.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi