Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ukrajina: Luhanskou oblast zasáhly další krvavé boje!

Autor: ČTK, lvi - 
29. května 2014
07:53

Napětí se vystupňovalo na proruském separatistickém východě Ukrajiny, kde vzbouřenci zaútočili ve středu večer proti jednotce vládních sil v Luhanské oblasti. Boje pokračovaly i po celou noc!

Blíže neupřesněný počet ozbrojenců prý ve správním centru Luhansk nedaleko Ruska napadl tamní jednotku národní gardy, kterou tvoří dobrovolníci.

"Probíhá boj. Jsou ztráty mezi ukrajinskými vojáky a útočníky," uvedla podle AFP bez dalšího upřesnění národní garda na svém webu k situaci v Luhansku.

Ukrajinská armáda ve středu v Doněcku na východě země obnovila "protiteroristickou operaci", která si v předchozích dvou dnech vyžádala na padesát obětí. Podle zpráv ruských novinářů nízko nad městem létaly ukrajinské bombardéry, ozývaly se exploze a dávky ze samopalů. Podle nepotvrzených zpráv se bojovalo o sídlo tajné služby SBU v centru města, které je pod kontrolou proruských radikálů. O výsledku operace zatím nejsou informace.

Porošenko: Protiteroristická operace konečně pořádně začala!

Nový ukrajinský prezident Petro Porošenko ve středu v rozhovoru pro německý list Bild prohlásil, že na východě Ukrajiny panuje "válečný stav" a protiteroristická operace zde "konečně pořádně začala". Jedním z cílů vládních jednotek je zadržet představitele rebelů. "Chceme je dopadnout a postavit před soud," řekl Porošenko.

olkl ( 10. června 2014 13:01 )

Nazdar bolševici! To je pro czrus, cid2000, suov, pepatiso, kobyla, kajina a jím podobným! Tak druhý pozdrav...tentokrát z Karibiku (Kajmanské ostrovy)...tak co jste tu svým hnusem a nenávistí změnili? Už je vám bez prášků lépe? Už jste si uvědomili kde jste, co píšete a pro koho? Je vám lépe? Já se mám bez vás krásně...luxus, teplo, žádný rusák široko - daleko...A tak to má být!!!! Jsou ještě místa na zemi, kde ta svoloč není...a je to paráda!!! Tak zase příště kluci, ať vám teče inkoust...

cid2000 ( 4. června 2014 09:40 )

pod dozorem knížete, převlékače kabátů exkomunisty Štět.iny a podobných českých nácků

cid2000 ( 4. června 2014 09:40 )

Úřadující samozvaný ukrajinský banderovský prezident Oleksandr Turčynov ne úřaduje ve svém úřadě,ale řádí.Ta prasečí hlava si zaslouží za zločiny,které spáchal tvrdý trest. Židé, původem z SSSR, vyráží z Izraele bojovat proti kyjevské juntě.Ukrajina: Židé z Izraele, pocházející původně z SSSR, několikrát pohrozili, že vyšlou členy izraelského batalionu Alia bojovat na Ukrajinu proti kyjevské juntě. Nyní prvních 20 příslušníků Alii opustilo Izrael, aby se postavilo po bok obráncům NovoRossii(Lugansko-Doněcké ruskojazyčné oblasti).Příslušníci batalionu Alia se v NovoRossii připojí nejen k ruskojazyčným Ukrajincům, ale rovněž i k Čečencům, kteří již proti fašistické juntě bojují na Ukrajině po několik měsíců. Do čtrnácti dnů má počet Izraelců dosáhnouti síly až dvou set mužů. Batalion Alia byl původně určen k domobraně Izraelců pocházejících z ex-SSSR a v roce 2006 byl v Izraeli rozpuštěn po skandálu se sponsorskými příspěvky. Zdroj: http://www.isra.com/news/173632 Ukrajina se podobá občanské válce ve Španělsku(1936-1939)v boji proti nacismu/fašismu!Nástup ukrajinského banderovského pseudo-ukrajinského nacismu je tady za podpory USA(CIA)/NATO a podržtašky EU(i anální ČR, knížete,Zao.rálka,ex-komunistu Štěti.ny,atd).Stydím se za tyto politiky a anální speologi americké CIA!Bohužel,češi,kam vítr,tam plášť.Nikdo z politiků nedokáže veřejně říci strachy o svá koryta, alespoň názor obou stran(jak banderovské kyjevské, tak povstalecké proruské doněcké, proč to a to se děje,kdo to umožnil na Majdanu atd)!Židé vědí co je/byl nacismus moc dobře!Proto mobilizují dobrovolníky na Ukrajinu.Americká CIA zase dodává své profi-žoldnéřské vojenské prapory na stranu banderovců z Kyjeva.Odnesou to především bezbrané děti(ty sem zraněné letadlem CASA nikdo evakuovat nebude jako banderovské střelce z Majdanu!)Hrozný co se tam děje!Ještě, že nás skorumpovaná propaganda z naší řízené televize ČT24 krmí lží a zkreslenýma informacema o Ukrajině pod dozorem knížete,exkomunisty Štět.iny a pod

czrus ( 29. května 2014 20:02 )

zabibol: Je třeba psát pravdu žádní separatisté, ale ruští nájemní fašističtí vrazi vycvičení pro rozvracení suverénních států šíleným krpatcem Putlerem. TO VIZE JO ! ZAPIZDOL , Russki vojaci opsadili KRYM a je tam klid a MIR zadna valka ! protoze russaci s tim ne se-ru viz i hnet zabiji ! POVSTANCI DOSTALI HESKI MODERNI ZBRANI a po 1 vodstrili fasistum vertulniki a letadla !

japos22 ( 29. května 2014 18:41 )

S žádostí o okamžitou pomoc v boji s "šířením hnědého moru" na východě Ukrajiny se dnes na světové společenství obrátilo vedení povstaleckých "lidových republik" v Doněcké a Luhanské oblasti.

Zobrazit celou diskusi