Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otec ukamenoval těhotnou dceru (†25): Protože se zamilovala a vdala!

Autor: ČTK - 
28. května 2014
15:16

Rodina v Pákistánu ukamenovala těhotnou ženu za to, že se provdala za muže, kterého si sama vybrala a kterého milovala. Pětadvacetiletou Farzanu Iqbalovou a jejího manžela dnes před budovou soudu v pákistánském Láhauru napadlo asi dvacet příbuzných. Zaútočili na ni za bílého dne klacky a cihlami.

Otec podal na dlouholetého snoubence své dcery žalobu pro únos. Dvojice čekající před soudní budovou podle agentury Reuters přišla dokázat, že se Igbalová vdala z vlastní vůle.

Na vraždě se podíleli ženin otec, bratři i bývalý snoubenec. Všichni podezřelí krom otce oběti z místa činu uprchli. Otec se k vraždě vlastní dcery přiznal a svůj čin zdůvodnil vraždou "ze cti". Tento čin je podle některých konzervativních Pákistánců odplatou za zostuzení rodiny, kterého se žena údajně dopustí, pokud si sama zvolí manžela.

"Zabil jsem svou dceru, protože urazila celou naši rodinu tím, že se vdala bez našeho souhlasu. Nelituji toho," prohlásil otec.

Podle místního policejního vyšetřovatele byl otec dívky zadržen a obviněn z vraždy. Policie podle něj nyní pátrá po zbývajících pachatelích tohoto činu.

Organizace zaměřující se na práva žen Aurat Foundation na základě novinových zpráv odhaduje, že ročně je z tohoto důvodu usmrceno na tisíc Pákistánek. Přesnější čísla nelze získat, vláda oficiální statistiky nevede. K soudu se dostane pouze několik málo případů a může se stát, že viníci nejsou odsouzeni.

djaba ( 29. května 2014 21:48 )

Lidí je jako s*ra*če*k .A nelidí ještě více .

newdawn ( 29. května 2014 00:21 )

Brrr... A to tady u nás, v ČR, chtějí islám na podzim uznat jako státem povolené náboženství... Včera jsem tady na netu proti tomu podepsala petici - jestli to bude co platné, nevím...

ninka64 ( 28. května 2014 19:53 )

Je to dobytek a né lidi. Bůh nás chraň před těmito dementy na úrovni středověku.

anka ( 28. května 2014 19:07 )

ano, shodneme se, ze ty holky udelaly zivotni chybu -> ale taky zato trpi, a trpi zato cela jejich rodina -> takze opravdu neni treba po nich ci jejich rodicich jeste plivat...

vaclav ( 28. května 2014 19:01 )

Nemáte pravdu.Ty dvě slepice to moc dobře věděly kam jedou a co jim tam hrozí.Ať se na mě jejich rodiče nezlobí,ale co si doma vychovali tak teď to mají.Vůbec bych jim nepomohl.Mohou si za to samy.Jinak fotra té Pakistánky a její příbuzné bych pro výstrahu ukamenoval taky.Jsou to zrůdy.

Zobrazit celou diskusi