Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvrhlý farář píše z cely svým ovečkám: Jsem pohublý, ale držím se

Autor: Jiří Čada - 
28. května 2014
16:46

Pozdrav v podobě otevřeného dopisu poslal z vazební věznice v Hradci Králové svým farníkům v Pohledu na Havlíčkobrodsku obviněný římskokatolický duchovní Erik T. (52). Ten čelí obvinění ze znásilnění havlíčkobrodské kostelnice (37) a pohlavního zneužívání školačky (13) ze Semilska.

„Chtěl bych vás ujistit, že nemusíte pochybovat o mé nevině,“ píše Erik T. v jednom ze šesti odstavců dopisu, který je nyní vyvěšen hned u do dveří pohledského kostela sv. Ondřeje.

V dopise se farář vpravil do role poustevníka, který se v malé vězeňské cele stále modlí a medituje. "Má to i sovou dobrou stránku: jsem sám na cele (cca 8 m2) se zamřížovaným oknem jako v poustevně. Modlím se, medituji a píšu, co mi říká Duch Svatý. Až toho bude více, pošlu i vám, abyste na těch darech měli účast. Mám zde i jisté mystické stavy a prožívám někdy blízkost nebe tak, jak by mi to ve světě nebylo možné. Rozhodně, až jednou opustím brány vězení, budu zase dál ku prospěchu vás všech," uvedl v dopise. Podle jeho slov, útok na něho má hlubší pozadí.

„Jak na policii, tak v justici jsou lidé, nejen nevěřící, ale přímo nepřátelští a zamlouvá se jim, že mohou řešit kněze,“ zdůrazňuje Erik T. i přes skutečnost, že policistům se v posledních dnech přihlásily další dvě ženy, které o sexuálních praktikách duchovního chtějí vypovídat.

Faráři nyní hrozí až deset let vězení.

salto ( 29. května 2014 10:52 )

Amen

Zobrazit celou diskusi