Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Štefanovi odstranili obří nádor! Proč lékaři nezasáhli dřív?

27. května 2014
13:32

Nová tvář! Lékaři Štefanovi Zoleíkovi minulý týden odoperovali obří 6kilový tukový nádor. Postupně se zvětšoval, až narostl do obřích rozměrů. Kvůli jiným zdravotním problémům lékaři nemohli zasáhnout dříve.

Autoklempíř Štefan Zoleík ze Slovenska je už delší dobu nezaměstnaný. Důvodem jsou vážné zdravotní problémy. "Měl jsem problémy s nohama. Jednu mi museli amputovat," vysvětluje.

Tukovou bulku na krku objevil před 20 lety. Ze začátku jí ale nevěnoval pozornost. "Postupně se mi tvář začala zvětšovat. Měli mě operovat už dříve. Právě kvůli problémům s nohou nemohli," vysvětluje Zoleík.

Zase budu moct s kamarády na pivo

Před operací prý strach vůbec neměl. "Nejvíc se těším, až budu zase normální, konečně budu moci jít s kamarády na pivo. Už se za mnou lidi nebudou otáčet a ukazovat si prstem. I do města se budu moct jít projít, předtím sem trávil čas jen doma," říká nadšeně pacient.

Manželka, dcera i syn si na jeho zjev už zvykli. "Když mě přišli navštívit, byli překvapení, jak dobře vypadám," raduje se Štefan.

Plastický chirurg, který Štefana operoval, se během své praxe s tak velkým nádorem ještě nesetkal. Je to velmi neobvyklé onemocnění. Už jsem podobné operoval, ale všechny nádory vážily do jednoho kila," prozradil chirurg Igor Homola s tím, že nádor není možné zcela odstranit a může se vrátit.

lukreciaborgia ( 27. května 2014 15:30 )

andre-ty máš postřeh...

andreslawicky ( 27. května 2014 14:39 )

To je fotka Miloše Zemana??

tarot666 ( 27. května 2014 14:23 )

 Bude vypadat pořád stejně,jako komoušský kripl

Zobrazit celou diskusi