Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Děsivý masakr: Šílenec z jedoucího auta postřílel 6 lidí, pak si prostřelil hlavu

Autor: ČTK, lm - 
24. května 2014
14:04

Střelec zabil poblíž univerzitního kampusu v Kalifornii z jedoucího auta šest lidí a dalších sedm osob zranil. Incident se stal v pátek večer místního času v Santa Barbaře. Střelce našli vyšetřovatelé v havarovaném autě s kulkou v hlavě.

Původně se hovořilo o třech obětech. Šerif Santa Barbary Bill Brown dnes oznámil, že mrtvých je sedm včetně útočníka. Útočník prý začal střílet po policistech a pak se snažil ujet. Vyšetřovatelé pak našli muže v havarovaném BMW mrtvého se střelnou ranou v hlavě, zřejmě z jeho vlastní zbraně.

Mluvčí Brownova úřadu řekla, že palba začala v devět hodin večer místního času ve čtvrti Isla Vista u kampusu Kalifornské univerzity. Úřad pak vydal zákaz vycházení z okolních domů.

Vyšetřovatelé si myslí, že šíleným střelcem je dvaadvacetiletý Elliot Rodger, syn člena štábu filmu Hunger Games. Krátce před smrtí údajně na sociální síť nahrál video, ve kterém, místy nevybíravě, spílá dívkám. "Je mi 22 let a jsem stále panic. Dokonce jsem nikdy ani nepolíbil dívku," přiznává na nahrávce. V sedmiminutovém videu si stěžuje, že ho dívky odmítají, i když je prototypem sofistikovaného gentlemana a zatímco jeho vrstevníci si užívají život plný sexu, zábavy a potěšení, on "nespravedlivě hnije v osamělosti"

Na nahrávce slibuje, že každou dívku potrestá za její chování. "Najdu si dům, kde žijou ty nejkrásnější univerzitní studentky a popravím tam každou zkaženou, nafoukanou, blonďatou děvku, kterou uvidím. (...) Zmasakruju vás všechny a konečně uvidíte, že jsem skutečně výjimečný. Pravý alfa samec," přiznává se šíleným smíchem filmového darebáka.

 

4rek ( 4. června 2014 19:53 )

Kdyby holky byly jen na prachy, jak se jim často podsouvá, tak by si tenhle úchyl určitě nemohl na jejich nezájem stěžovat. Pohledný mladík a navíc byl velmi dobře situovaný, tedy v souhrnu měl to, co nemá většina lidí na světě, jenže on sám, jeho mysl, povaha byla toho všeho příčinou..Tito tvorové si nikdy nehledají důvody u sebe, ale vždy hledají vně sebe někoho, kdo je údajnou příčinou neúspěchů či frustrace. Někdy jsou to učitelé, spolužáci, rodiče a tentokrát holky, co sním nechtěly nic mít.

lysohlavek02 ( 25. května 2014 00:28 )

..dobrá práce byl to REBEL $ $ $!!!!

slider ( 24. května 2014 23:55 )

Jeho matka je Mexicanka, a udelal to proto ze ho zadna blondyna nechtela.

kodlofon ( 24. května 2014 21:44 )

Na takovy auto by tady u nas nasel tolik kocicek ze by si mohl vybirat.Ne?

diskutujici ( 24. května 2014 21:15 )

...měl problémy s dívkami. Odmítali ho... Kdyz uz, tak odmitalY ho. Ale co chtit po Blesku, ze?

Zobrazit celou diskusi