Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policie rozšířila obvinění faráře Erika T.: Znásilnil další ženy?!

Policie rozšířila obvinění havlíčkobrodského duchovního o znásilnění dalších dvou žen. Přihlásily se na výzvu policie.
Policie rozšířila obvinění havlíčkobrodského duchovního o znásilnění dalších dvou žen. Přihlásily se na výzvu policie.  (Autor: Svitavský deník, Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: ČTK, tpk - 
23. května 2014
00:43

Policie rozšířila obvinění havlíčkobrodského duchovního o znásilnění dalších dvou žen. Přihlásily se na výzvu policie. Na začátku vyšetřování byl farář obviněn ze znásilnění jedné ženy a pohlavního zneužití nezletilé dívky.

"Na výzvu se přihlásily další ženy, poté bylo v dubnu rozšířeno obvinění a proběhly další výslechy. V rozšíření obvinění jsou další dvě poškozené a vím, že se přihlásila ještě třetí. Žádná z těch dalších žen už není nezletilá," řekla serveru iDnes.cz advokátka Jitka Michálková.

Prověřování duchovního, jemuž hrozí až deset let vězení, zahájilo oznámení od sedmatřicetileté ženy. Uvedla, že na ni muž od léta 2012 vyvíjel v havlíčkobrodském bytě psychický nátlak a že ji pak koncem loňského roku čtyřikrát znásilnil.

"Muže jsme usvědčili i z další mravnostní trestné činnosti, které se měl dopustit na teprve třináctileté dívce ze Svitavska," uvedl už dříve David Spilka z havlíčkobrodské policie. Havlíčkobrodští kriminalisté se případem zabývají od počátku loňského prosince.

Podezřelého zadrželi letos v únoru v Praze před bytem, který muž příležitostně využíval. Obvinili ho ze sexuálního nátlaku, znásilnění, pohlavního zneužití a ze zneužívání dítěte k výrobě pornografie. Muž je ve vazební věznici v Hradci Králové. Hradecký diecézní biskup Jan Vokál postavil obviněného duchovního mimo službu.

aqva-park ( 29. května 2014 18:56 )

Farář? Taky chlap! Jen jestli si ženský nevymýšlý.

salto ( 23. května 2014 08:46 )

Nevím, jak dlouho dodržoval celibát, ale je vidno, že byl při chuti a zjistil, že se toho nedá přežrat

Zobrazit celou diskusi