Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skandál v Plzni: Ředitel věznice opsal diplomku, ale potrestán nebude!

Autor: Zbyněk Schnapka - 
23. května 2014
07:01

Skandál. Exředitel plzeňské věznice Petr Folk opsal diplomku podřízeného. Čekalo se, jaký flastr za podvod dostane. Jenže ouha… Exředitel potrestán nebude, a proto mu také zůstane jeho tučná renta.

Jak už Blesk několikrát informoval, Petr Folk opsal diplomku podřízeného Richarda Routa. Když to v lednu prasklo, všichni měli jasno. „Folk s diplomkou podváděl a navíc podvedl i zaměstnavatele. Získal místo a také mzdu ředitele, na kterou neměl nárok. Podmínkou pro tuto funkci je totiž vysokoškolské vzdělání,“ řekl jeden z bachařů.

Kauzu začala šetřit Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Její pracovnící teď přišli se šokujícím závěrem. Nešlo o podvod a navíc je už vše promlčené. „Případ jsme nešetřili jako podvod, ale prověřovali jsme ho kvůli porušení autorského práva. Prokázalo se, že k popsanému jednání sice došlo, a to by bylo trestným činem, ale už je to promlčené od roku 2012,“ řekla Blesku mluvčí GIBS Radka Sándorová.

Je vysmátý

Folk obhájil diplomku v roce 2009. V únoru sice z funkce ředitele věznice odešel, ale zůstal jako civilní zaměstnanec ve vazebním oddělení. „Bere nyní kolem 18 tisíc čistého a měsíčné k tomu navíc dostává rentu mezi 25 až 30 tisíci. O tu by přišel, kdyby spáchal trestný čin. Takhle je naprosto v klidu a všem se tady směje do očí,“ dodal bachař z plzeňské věznice. Jako ředitel bral Petr Folk kolem 43 tisíc korun čistého. Takže se může všem smát do očí a ještě se za podvádění napakovat...

paulpaullie ( 23. května 2014 18:59 )

Vy jste taky pěknej střípek ERBOVA na hrad! !!

paulpaullie ( 23. května 2014 18:46 )

 Pane chňapko velice by mě zajímalo kolik berete vy za ty názory které píšete pro blesk. Jak můžete vědět zda se směje? dejte se dohromady) a můžete prosím začít psát novinky a nevytahovat staré věci které už byly milionkrat objasneni)

ikolop ( 23. května 2014 13:21 )

Vyhodit z práce ! Chovanec též opsal, také vyhodit ze zaměstnání ! Takto se vláda prezentuje před svými voliči ?

marie60 ( 23. května 2014 09:12 )

salto ( 23. května 2014 08:01 )

Tak ať sejde ze své kanceláře a vleze do nějaké cely. Má nedozírnou výhodu - je dobře obeznámen s prostředím

Zobrazit celou diskusi