Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zloději si odvezli hřbitovní plot za stovky tisíc korun!

Neznámý člověk zcizil část hřbitovního plotu.
Neznámý člověk zcizil část hřbitovního plotu.  (Autor: Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
17. května 2014
10:12

Neuvěřitelné! Co se dá ještě ukrást? Ručně kovaný plot zmizel ze hřbitova v Radešínské Svratce na Žďársku. Policisté zatím po drzých zlodějích marně pátrají.

Patnáct těžkých dílů plotu si ze hřbitova za obcí odvezli do středečního rána neznámí zloději. „Byla to ručně kovaná krásná práce od kováře tady za kopcem,“ vzpomínal na ukradený plot jeden ze zastupitelů obce Stanislav Rolinek.

„Každý z těch dílů vážil tak okolo metráku. Řekněte, co ještě lidi jsou schopni ukrást?“ ptal se bezmocně Blesku na návsi Radešínské Svratky další z místních obyvatel. „Případ vyšetřují žďárští kriminalisté,“ informovala Blesk policejní mluvčí Monika Pátková. „Zloději díly plotu odšroubovali od kamenných sloupků. Obci způsobili škodu za 300 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

„Tady už zůstává rozum stát, krást na místě posledního odpočinku! To je přeci zvěrstvo,“ rozčilovala se mladá maminka Michaela Chroustová u hrobu své tety.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

naidka ( 18. května 2014 10:04 )

naidka film viděla, jenom neví, jestli ten pán, co ho ta ukradená tlačenka přibila k zemi , byl místní nebo ne, u nás totiž kradou přespolňáci.

naidka ( 18. května 2014 09:59 )

no to asi ne, ale ve svém prvním příspěvku píšeš o vyřazených věcech, které by se daly ještě upotřebit, to jo, lidi kradou i věci, které by se jim hodily, třeba k nějaké opravě, a jako takové je nikdo do sběru dávat nebude. To jsou jen drobní příštipkáři, železný odpad do sběrny se krade ve velkém s veškerým technickým vybavením.

jana999 ( 18. května 2014 09:25 )

a divíte se, když to můžou ve sběrnách zpeněžit, v německu se tydle věci nevykupují, naopak za likvidaci zaplatíš.

jana999 ( 18. května 2014 09:23 )

v německu by ti to nikdo neukradl, protože tam když něco dovezeš do sběrného dvora, tak za to musíš zaplatit ty, co to vyhazuješ, zisky z toho mají města, proto taky dělají ten sběr zdarma, aby lidi nedělali skládky. Neříkej mi, že kdyby z toho nikdo nic neměl a ještě by za to musel zaplatit, že by to ještě někdo kradl

ikolop ( 18. května 2014 06:02 )

Vládo, poslanci, senátoři, ministři, krucipísek, zrušte už sběrny a pozavírejte pracovníky sběren, když takto kryjí zloděje ! Jen totální imbecil by vzal do sběrny tolik krásných dílů plotu bez toho, aniž by ho napadlo, že jde o zlodějnu ! Obyčejní, poctiví lidé dřou a vy necháte zloděje železa a tuneláře krást miliardy, což vše je z našich daní.

Zobrazit celou diskusi