Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neobvyklý trest pro hulváta, jenž křičel na úřednici: Soud nařídil omluvu a růže!

Muž dostal za křičení na úřednici neobvyklý trest: měl se jí omluvit a poslat kytici růží. (ilustrační foto)
Muž dostal za křičení na úřednici neobvyklý trest: měl se jí omluvit a poslat kytici růží. (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Richard Veselý - 
17. května 2014
08:11

Kytice růží a dopis s omluvou za hulvátství! Tak okresní soud potrestal muže z Uhříněvsi, který sprostě křičel na pracovnici stavebního úřadu. Nejvyšší soud nyní sympatický rozsudek zrušil.

Pokuta, podmínka, vězení… To jsou tresty, jaké od soudu obvykle známe. Soudce Okresního soudu pro Prahu – východ se ale rozhodl tuto »nudu« vylepšit. Jako trest určil růže!

„Nechal jsem se unést emocemi, a přestože jsem měl dle mého názoru oprávněné výtky k Vaší práci, choval jsem se jako hulvát,“ mělo stát v dopise, jehož text určil okresní soud. Sprosťák měl navíc omluvu doprovodit kyticí patnácti čerstvých růží, za každou minutu řvaní jednu.

Řev kvůli hluku

Celý incident se udál loni na stavebním úřadu. Muž z Uhříněvsi si tam přišel stěžovat na hlučnost sousedova tepelného čerpadla. Rozběsnilo ho, že má dostat protokol o měření hluku až příští týden. Úřednici zahrnul sprostými nadávkami a výhrůžkami její rodině.

Nejvyšší soud rozsudek zrušil, dopis ani růže hulvát posílat nemusí. Prý stačí, že se hulvát omluvil už v soudní síni. „Jakákoliv další omluva, nadto doprovázená kyticí růží, je nadbytečná a neúměrná způsobené újmě,“ rozhodla soudkyně Milada Šámalová.

popocatepetl ( 17. května 2014 10:11 )

Já mám mnohem větší problém s výroky Nejvyššího soudu z posledních cca 2 let, např. s těmi k trafikantům a amnestii, než s rozsudkem o napravení neslušnosti v mezilidských vztazích aktem zdvořilosti.Soudce v podstatě uložil časově a finančně nenákladný trest obecně prospěšných prací, který by si hříšník jistě zapamatoval. Á propos, v čele Nejvyššího soudu zrovna sedí žena, zatímco z textu článku se zdá, že soudce prvoinstančního soudu byl muž.

Zobrazit celou diskusi