Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Horor v oblacích: Letadlu plnému pasažérů upadlo ve vzduchu křídlo!

Letadlu společnosti CityJet se za letu rozpadlo křídlo. Pilot se musel vrátit.
Letadlu společnosti CityJet se za letu rozpadlo křídlo. Pilot se musel vrátit.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: Marian Balog - 
17. května 2014
09:15

Pořádný šok zažili pasažéři společnosti CityJet letící z Londýna do Florencie. Krátce po startu se totiž letadlu rozpadlo křídlo! Infarktová situace jen zázrakem neskončila smrtelnou katastrofou!

Jeden z pasažérů šílenou situaci dokonce natočil na kameru. Na videu je vidět, jak se část křídla odlomila a vypadá to, že úlomek každou chvíli spadne mezi nic netušící obyvatele Londýna!

Společnost CityJet se ale tváří, jako by se zas tak moc nestalo: „Let WX281 do Florencie odstartoval z londýnského letiště, když došlo k částečnému odchlípnutí krytu na křídle letadla. Pilot se po komunikaci s řídící věží rozhodl vrátit zpátky.“

Na palubě byl přítomen i britský novinář z listu Daily Telegraph Cole Moreton, který vše vidí trochu jinak. Na svém Twitteru nešetřil kritikou: „Jsme zpátky na letišti, City Jet má problém.“

Na palubě letadla CityJet  z Londýna do Florencie bylo 60 pasažérů. Cestující odletěli do Itálie jiným spojem s dvouhodinovým zpožděním. Příčinu technické závady, která mohla skončit tragédií, nyní vyšetřují experti.

Podívejte se, jak situaci natočil jeden z pasažérů:

tarot666 ( 17. května 2014 11:17 )

ale v zásadě se stalo absolutní hov.no,jen má někdo nutkání to zdramatizovat

popocatepetl ( 17. května 2014 11:04 )

ŽE by to bylo jako titulek: "Muži při chůzi po chodníku upadla noha!" a pak se ukáže, že mu jen spadla náplast ze strupu na odřeném koleně Ovšem kryt dopadlý z vysoké výšky na zem, zejména nad obydleným územím Velkého Londýna, by mohl natropit víc škody než upadlá náplast. Ani nemluvím o změněné aerodynamice toho křídla.

tarot666 ( 17. května 2014 10:28 )

uvolnil se pouze kryt pod křídlem,ale autor potřebuje prodat článek,tak hned vymyslí dramatický nadpis s vykřičníkem

popocatepetl ( 17. května 2014 10:04 )

Ono už letět na letiště Florencie naznačuje lásku k adrenalinu, tam velmi neradi létají i místní a raději dojedou z Pisy nebo Bologni. Tentokrát milovníkům adrenalinu letecká společnost dopřála mimořádný bonus, takový jack pot.

Zobrazit celou diskusi